Fusilli med svartkålspesto

Svartkål tycker jag är grymt gott, i sallader, kokt, stekt. Grymt underskattat. 
Att göra en pasta med olika typer av kål är typiskt för Italien, framför allt under säsong såklart. Svartkålen är så härig tycker utom smaken har den en så grymt starkt grön färg!

Om man har några hemma som är svåra med att äta grönsaker kan detta vara en räddning, själv äter jag den för att jag tycker att det är sjukt gott! 

 
 

 Du behöver ( 2 pers )

  • 200 gr svartkål, grovt nedskruren
  • 70 gr parmigiano-reggiano
  • 50 gr cashewnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • Citron
  • Salt

Gör såhär 

  1. Skär ner svarkålen grovt och koka sedan i lätt saltat vatten i 15 min. Häll av och låt svalna. 
  2. Riv parmigiano reggiano fint
  3. Rosta nötterna i en stekpanna utan fett tills de börjar få färg. Låt svalna. 
  4. Blanda alla ingredienser i en matberedare. 
  5. Mixa till en slät pasta. 
  6. Smaka av med salt och citron. 
  7. Koka Fusilli col buco från Rustichella D’Abruzzo enligt anvisningar på paketet men dra av 2 minuter på koktiden. 
  8. Spara 1-2 dl pastavatten. 
  9. Häll av pastan och blanda med peston. Tillsätt lite pasta vatten och rör om. Låt vila 3-4 minuter.
  10. Servera på varma djupa tallrikar och toppa med lite extra Parmigiano och en stråle riktigt god EVOO.

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 
Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - blogg - bästa pastan - food - food' - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - fusilli - italiana food selections - kale - matblogg - pasta - pastatorsdag - pesto - svartkål