Fusilli med svartkålspesto

 

Torsdag betyder pasta hemma hos oss och idag vill jag tipsa om den här rätten, Fusilli med svartkålspesto. Svartkål tycker jag är grymt gott, i sallader, kokt, stekt. Grymt underskattat. 

Om man har några hemma som är svåra med att äta grönsaker kan detta vara en räddning, själv äter jag den för att jag tycker att det är sjukt gott! 

 


 

Fusilli med svarkålspesto 2 pers

  • 200 gr svartkål, grovt nedskruren
  • 70 gr parmigiano-reggiano, finriven
  • 50 gr cashewnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • Citron
  • Salt

 

  1. Koka svartkålen i lätt saltat vatten i 15 min. Häll av och låt svalna. 
  2. Rosta nötterna i en stekpanna utan fett tills de börjar få färg. Låt svalna. 
  3. Blanda alla ingredienser i en matberedare. 
  4. Mixa till en slät pasta. 
  5. Smaka av med salt och citron. 
  6. Koka Fusilli col buco från Rustichella D’Abruzzo enligt anvisningar på paketet men dra av 2 minuter på koktiden. 
  7. Spara 1-2 dl pastavatten. 
  8. Häll av pastan och blanda med peston. Tillsätt lite pasta vatten och rör om. Låt vila 3-4 minuter.
  9. Servera på varma djupa tallrikar och toppa med lite extra Parmigiano och en stråle riktigt god EVOO.

 

Ciao ciao

 

/Claudio


Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - blogg - bästa pastan - food - food - food' - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - fusilli - italiana food selections - kale - matblogg - pasta - pastatorsdag - pesto - svartkål