Gnocchi Sardi alla contadina

 
 

Contadino betyder bonde på italienska. Denna rätt betyder alltså Gnocchi Sardi på bondens vis. Enkel rätt som är grymt god och går att variera lite med vad man har hemma. Har man lite kvar av en skinka kan man använda det, hela tomater eller på burk, Parmigiano eller pecorino. Välj du. Såhär gjorde jag min. 


 

Gnocchi Sardi alla condatina 2 pers

 

  • 250g Gnocchi Sardi
  • 100 gr rökt pancetta från Santoro, tärnat
  • 1 burk passerade Cosi Comé Datterinotomater
  • 1 gullök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 kvist färsk rosmarin, bladen plockade och finhackade
  • 10 st salviablad, finhackade
  • 100 gr parmigiano-reggiano 
  • EVOO
  • Salt
  • Svartpeppar

 

 


 
 

 

  1. Lägg pancettan i en kall stekpanna. 
  2. Sätt värmen på medel och låt steka tills pancettan är krispig.
  3. Tillsätt lök, vitlök, rosmarin och salvia. Fräs tills löken är mjuk men inte fått för mycket färg. 
  4. Tillsätt tomaterna och lite vatten för att själva ur burken. typ 2-3 msk. 
  5. Puttra såsen på medeltemperatur i ca 20 min. 
  6. Smaka av med salt och peppar. 
  7. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Dra av 2 minuter från koktiden. 
  8. Spara 1 dl pastavatten. 
  9. Häll av pastan och blanda med sås, pastavatten och parmigiano-reggiano. 
  10. Låt vila 4-5 minuter. 
  11. Servera på djupa varma tallrikar, toppa med mer parmigiano-reggiano och lite EVOO Villa Magra. 

 

 
 

Smaklig måltid, 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

#pastatorsdag - Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - Italien - Italiensk mat - bästa pastan - food - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - pasta - pastatorsdag