Krispig sallad med lax och potatis

Jag kan skriva lite mer om mitt kostschema längre fram men i grunden går det ut på att jag äter protein, kolhydrater och fett. Allt. Inget utesluts men jag äter väldigt lite fett. Fettet kommer från lax, nötter, avokado osv. Inget tillsatt fett. 

 

Att laga mat utan fett är för mig inte supersvårt. Jag har ju en fördel att jag inte gillar grädde, smör osv särkilt mycket. Men EVOO är ju en stor grund i min kost. Men får lägga det åt sidan just nu. 

 

Igår gjorde vi en stor krispig sallad och serverade med kokt potatis och lax. 

 


 

2 pers

2 morötter, strimlad

1 tomat, tärnad

1 fänkål, strimlad

1 rödlök, strimlad

1/2 stjälkselleri, strimlad

1/avokado, tärnad

1 msk rödvinsvinäger

salt

 

  1. Blanda ihop alla ingredienser och krama lätt med händerna så att avokado mosar sig lite. Smaka av mer mer vinäger och salt. 
  2. Laxen steker jag med skinnsidan neråt tills den är nästan helt klar, sen vänder jag den precis i slutet så både sidorna får yta. 
  3. När jag kokar potatis tycker jag det är väldigt viktigt att efter man hällt av vattnet låta potatisen ligga kvar i kastrullen, ställa den på plattan i kanske bara 1 min. Skaka om kastrullen och se till att allt vatten är borta. Jag hatar blöt potatis. 
  4. Servera salladen i botten av en djup tallrik och toppa med lax och potatis. 

 

Smaklig måltid,

 

Ciao ciao

 

/Claudio 


Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - blogg - food - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - matblogg