Nudelsoppa med kyckling

Soppor är enkelt och grymt gott. Jag gillar den här typen av asiatiska soppor. Det är inte en ramen men åt det hållet. Baserat på buljong, massa smaker, grönsaker och valfritt protein. Packat med smak!!

Går även utmärkt att laga till många personer så det är ett riktigt bra tips om man ska ha middag hemma. 

 


 

Nudelsoppa 2 pers

Buljonggrunden

  • 2 liter god hönsbuljong, köp en bra eller följ mitt recept här. 
  • 5 cm ingefära, grovt skuren
  • 3 st citrongräs stjälkar, grovt skurna 
  • 1 gullök, delad på 4
  • 4 st kyckling "drumsticks"
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kanelstång
  • 5 st stjärnanis

Smaksättning

  • 2 msk japansk soya
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk Tamarindpuré

Topping

  • 300 gr sjögräsnudlar, kokade enligt anvisningar på paketet (Eller andra nudlar om du föredrar det)
  • 1 pak choi, grobt strimlad
  • 4 st salladslök, diagonalt skurna
  • Färsk koriander
  • Sesamfrö

 

  1. Koka alla ingredienser i buljonggrunden i ca 1 timme på medel temp. Det ska inte stormkoka utan bubbla fint. 
  2. Kontrollera att kycklingen är klar. Lyft den åt sidan och lägg på en tallrik. 
  3. Sila av resten och häll tillbaka buljongen i kastrullen. 
  4. Smaka av med soya, fisksås och tamarind. 
  5. Koka pak choi snabbt i en kastrull med saltat vatten. 
  6. Lägg nudlar, pak choi och 2 st kycklingklubbor i botten av en djup tallrik. 
  7. Koka upp buljongen så den är riktigt varm. 
  8. Häll på den heta buljongen över grönsakerna, kycklingen och nudlarna. 
  9. Toppa med färsk koriander och sesamfrön. 

 

Smaklig måltid, 

 

Ciao ciao


Asiatiskt - Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Stockholm - Sverige - Sweden - asien - fitness - food - food' - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - hälsa - italiana food selections - nudelsoppa - sjögräsnudlar