Smygöppning av Eataly Stockholm

 
 
 

Eataly eataly eataly. Känns som att alla pratar om detta nu. Vad är det för något? En saluhall, en butik, en skola, en restaurang, en bar? 

Eataly öppnade 2007 i Torino, ca 10 år efter att mamma öppnade Italiana Food Selections. Oscar Farinetti som är grundaren ville visa upp det bästa av Italien. Få folk att lära sig att äta äkta italiensk mat, lära sig laga den och sen även köpa hem ingredienserna. Efter det har det gått fort fram. Nästan 40 locations på 5 år. Imponerande. 

Jag har hört så mycket om vart de ska öppna, städer med minst 5 miljoner invånare..Bara USA/Japan och Italien. Men nu står vi här i Stockholm i en av de finaste lokalerna vi har och Eataly har just öppnat i Stockholm. Eataly har öppnat inne i gamla röda kvarn biografen. Innan Eataly var det en klädesbutik som jag tycker var katastrofal. Fula kläder, second hand, luktade illa. Gav inte lokalen ens i närheten av respekten som den förtjänar. 

 

Jag var där två gånger igår. Första gången för en lång lunch med Italienare från Stockholm. Ambassadören, kulturinstitutet, handelskammaren osv. Det var även första gången som det serverades mat på Eataly Stocholm som man beställde från meny. Men det gick riktigt bra för alla 120 anställda att få ihop det. 

På kvällen var alla samarbetspartners inbjudna så då var vi tillbaka men då även med pappa och Jenny. Vi levererar en hel del till Eataly vilken är grymt kul. Det är ett otroligt skyltfönster för våra produkter och det kommer hjälpa försäljningen i alla andra butiker. 

 

Precis som vid lunchen blev det först mingel med bubbel och sen fick man gå och äta från alla olika baren de har. Mozzarellabar, pizza, ”crudo” osv. Sen fick man slå sig ner i vilken restaurang man ville så fick man beställa fritt från menyn. Grym träningen för personal och grymt trevligt för oss inbjudna. 

 

Det är verkligen galet fint på Eataly Stockholm och jag tror de kommer lyckas riktigt bra. Jag tror den stora grejen kommer vara restaurangen och barerna. Stockholm älskar ju trendiga bra krogar med livlig atmosfär. Butiken kommer säkert gå bra men avsaknaden av parkering gör såklart att det inte kommer bli någon storhandling utan man köper nog med dig lite hem efter maten eller köper med sig presenter när man ska på middag osv. Skolan, där man kan boka in sig på kurser kommer nog vara fullbokad typ alltid. Tror många är sugna på den! 

 

Ska bli kul att följa utvecklingen både för mig, både privat och rent affärsmässigt. 

 

Eataly öppnar nu på lördag för allmänheten! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Eataly - Italiana Food Selections - Stockholm - Sverige - Sweden - blogg - food - food' - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - matblogg
1
Anders

Ciao! Kul, var på Eataly i Köpenhamn och det var riktigt grymt, blev en heldel shopping där. Kommer säkert bli bra. Får bli ett besök där nästa gång jag är i Sthlm.

Svar: Stockholm är en mycket finaste lokal än Köpenhamn och läget också
Mycket bättre. Du kommer vara grymt nöjd!
Claudio Hjort