Utbildning på kontoret

I helgen har vi haft besök från vår producent Barbero. Barbero producerar framför allt Torrone både den krispiga traditionella samt den mjuka. Torrone är alltså nougat. Det som gör deras nougat unik är att de följer samma recept som familjen Barbero använde när de började, i mitten av 1800-talet. Så grymt mäktigt. De använder inga gelatin, inga maskiner för att pressa utan mycket görs för hand. De använder 51% IGP märkta hasselnötter från  Piemonte, italiensk honung, socker, äggvita och lite glykos. För att vara Torrone är de unika och gör en torrone som är helt magiskt. Den används aningen som snacks eller så kan man smula ner den i en semifreddo, strössla den på glass osv. Den mjuka äter man bara som den är:)

 

Barbero gör även Giandujachoklad. Det är alltså en choklad som man blandar med en hasselnötskräm. I Barberos använder de en 50% choklad och blandar med 25% hasselnötskräm gjord av IGP märkta Piemonte hasselnötter. 

 

Såklart gör de massa olika varianter av Torrone och Giandujachoklad. Idag berättade Bruna från Barbero om företagets historia, hur de jobbar, vilka råvaror de använder osv. Vi kollade även på en film från produktionen. 

 

Jag är mån om att vi ska erbjuda de bästa produkterna på marknaden, tillsammans med den mest kompetenta personalen, de bästa demo osv. Vi ska hålla samma nivå på allt inom företaget som produkterna vi säljer. Så har vi alltid gjort och så kommer vi allltid att göra. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - barbero - blogg - davidebarbero - food - food' - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - jobb - matblogg - utbildninig