Gör ditt egna kvällste

Sen typ 1 år tillbaka dricker jag inget kaffe på kvällen. Typ efter 18. 

Det började typ med att jag kände att det inte kan vara bra för magen eftersom jag dricker så mycket kaffe på jobbet och på alla möten. Sen innehåller det ju också koffein som i alla fall in hjälper mig att sova bättre. När jag är i Italien dricker jag dock alltid en espresso sent på kvällen men sover ändå  gott. Aja, jag började göra så i alla fall. 

 

Samtidigt tycker jag det är gott med något varmt i kroppen innan man ska sova så jag gick över till te. Men då tänkte jag om jag ändå ska ändra och förbättra kan jag lika gärna på kvällen bara dricka sånt som är koffeinfritt också. 

 

Där har jag börjat experimentera kring Roiboos te men det är inte helt 100 i min smak. Gott men trillar inte av stolen. Örtte är gott, camomille är gott men min favorit är när teet innehåller lakritsrot. När jag var i Italien sist med mamma köpa vi med oss en hel del hem (finns att köpa hemma i Sverige också) så nu har jag satt ihop ett eget, sjukt gott te. 


 

1 burk 

  • 150 gr lakritsrot, i små bitar
  • 36 gr fänkålsfrö
  • 30 gr stjärnanis

 


 

  1. Blanda ihop allt i en burk och förvara torrt. 
  2. När du ska dricka använder jag ca 1 tsk per kopp. 
  3. Häll på kokande vatten och låt dra i 10 minuter.

 

Testa, man sover som en kung efter en kopp av detta!

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italien - Italiensk mat - Stockholm - Sverige - Sweden - blogg - food - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - matblogg

Linsbiff

 

I helgen när vi gjorde burgare hade vi en vän över som snöat in sig på att vara vegan…Så jag gjorde en linnsbiff till henne som faktiskt var sjukt god. Jag har alltså ingen emot vegansk eller vegetarisk mat, det kan vara sjukt gott och jag äter mycket av det själv men jag gillar bara inte att sätta namnet vegan eller vegetarian framför t.ex ”Vegansk linsbiff”. Så jävla tramsigt. 

 

Hur som helst var det sjukt gott. Till henne gjorde vi burgare som jag missade att fota och igår åt vi upp de två sista linsbiffarna. Då serverade jag den mer som en ”bowl” så i botten hade jag romansallad, tomater, lök och avokado. Sen toppade jag med Linsbiffen, stekt Portobello svamp och en kvargsås som jag blandat ihop med chilibasen från i helgen. Blev riktigt bra. 


 

Linsbiff 5 stora

  • 500 gr kokta avrunna linser
  • 30 gr torkad svamp
  • 3 st portobellosvampar, skivade och stekta i EVOO
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk EVOO
  • 1 msk potatismjöl
  • Salt
  • Svartpeppar

 

  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare. 
  2. Mixa till en slät pasta. Om du vill ha biffarna lite grövre så mixa inte så det blir slätt utan lämna lite ”hela” bitar. 
  3. Låt stå i kylen ca 30 min. 
  4. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Stek på medelvärme ca 5-7 minuter på varje sida. 
Servera som burgare eller som jag gjorde ovan:)

Om du får något över kan du bara plasta in de och lämna i kylen. Jag hade min där i 3 dagar innan jag åt de sista. Värme på i stekpanna, stekte på låg temp ca 5 min på varje sida. 

Smaklig måltid!

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italien - Italiensk mat - biff - blogg - food - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - linser - matblogg - vegetariskt
Mat

Söndagsmiddag

(null)

(null)

(null)

(null)
Söndagar är så sköna tycker jag. Sen Nero kom har det såklart blivit mycket med friluftsliv. Men jag gillar det! 

De flesta söndagar är vi hemma hos mamma och pappa på middag. Ikväll lagade mamma en klassiskt rätt från Piemonte. Bagna Cauda. Sjukt gott och väldigt smakrikt. Man gör en kräm av sardeller, vitlök och mjölk och sen dippar man grönsaker både råa och tillagade i krämen. 

Vi åt det som en delad varmrätt och sen serverades även kyckling med potatis. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Hoppas ni haft en fin söndag,

Ciao ciao 

/Claudio 
Claudio - Claudiohjort - Stockholm - Sverige - Sweden - foodio - foodio.nu - söndag