Beef Rendang

 
 
Beef Rendang är en av min och Jennys favoriträtter från Malaysia. Jag gillar min lite hetare än vad Jenny gör så anpassa receptet efter hur hett du vill ha det. Den här grytan är perfekt att göra mycket av så kan man ha som lunchlåda eller frysa ner till annat tillfälle. 

Receptet är uppdelat i två ”sektioner”. Curry pastan som är själva basen av grytan och sen tillagningsdelen. 

 


 

Beef Rendang 10 personer

Currypasta

  • 1 liten burk (165 ml) kokosgrädde
  • 4 msk torkad chili, krossad
  • 8 schalottenlökar, delade på 2
  • 2 gullökar, delade på 4
  • 12 vitlöksklyftor
  • 80 gr färsk ingefära, skalad och grovt skuren
  • 30 gr färsk gurkmeja, skalad och grovt skuren
  • 8 citrongräs stjälkar, grovt skurna
  • 2 färsk piri-piri, urkärnade (OBS ta ej med dessa om ni önskar mildare gryta)

 

Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det blir en slät pasta. Om det behövs tillsätt lite vatten men jag behövde inte det. 

 Tillagning

  • 2 kg svensk hängmörad högrev, skuren i ca 2 cm kuber
  • 1 burk (400 ml) kokosmjölk
  • 1 burk (400 ml) kycklingbuljong
  • 8 färska eller torkade kaffir lime blad
  • 1 msk salt
  • 1 msk råsocker

 

Börja med att steka köttet i små omgångar på högvärme så alla bitarna får en fin yta. 

Blanda currypastan, kött och övriga ingredienser i en stor wok eller gryta. Koka upp och sänk sedan temperaturen till låg/medel. Koka tills köttet är mört och den mesta vätskan dunstad bort. Den här grytan ska inte vara ”såsig” utan det är vad jag kallar för en torr gryta. 

 
 
 

 

Servera med ris. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - Stockholm - Sverige - beef - blogg - food - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - matblogg - recept - rendang - sweden