Jag är besatt av den här frukosten!

 
 

Jag har ätit samma frukost 3 dagar i rad. Jag har blivit helt beroende! Imorgon återgår jag till havregryn. 

Det är så grymt enkelt att göra denna macka och den smakar dröm. Hade jag varit nån EKO nörd eller mer hipstrig hade jag säkert toppat med krasse så det kan ni ju göra om ni känner er träffade men jag förstår inte vad det skulle tillföra. 

 

Jag har börjat göra äggen i min sous-vide men om ni inte har en kan ni bara koka ägg. Kolla in mitt recept om hur man kokar perfekta ägg här. 

 

Räkna med 1/2 avokado och 1 ägg per macka. Jag äter två såna mackor på en frukost. 

Om du inte har en sous-vide så koka äggen. 

  1. Lägg ner äggen i sous-vide på 63 grader och koka 45 min. 
  2. Koka upp en liten kastrull med vatten. Salta lite i vattnet. Vattnet ska inte stormkoka utan liga precis under kokpunkten.
  3. Skala äggen försiktigt längs långsidan av äggen och vält försiktigt ut äggen i en skål. 
  4. Lägg ner äggen i en lilla kastrullen och ”koka” i max 1 minut. Det ska bara bli en lite fastare äggvita. 
  5. Lyft ur äggen med en hålslev och lägg på en tallrik. 
  6. Mosa avokadon med gaffel. 
  7. Rosta brödet. 
  8. Bre ut avokadon på den rostade brödet. Toppa med ett ägg, lite chili och salt. 

 

 
 

Njut av den här pang frukosten! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - Italien - Stockholm - Sverige - Sweden - avokado - breakfast - egg - food - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - frukost - italiana food selections - macka - sandwich - sousvide - vegetariskt - ägg