Mat - Resa

Jalan Alor night food market

Hej hej, 

 

Dagen började tungt, framför allt för Jenny. Blev lite drickande igår och jag väger ju 40 kg mer än henne så hon har inte haft världens bästa dag. Vi har trots huvudvärk haft en fin dag besökt shoppingcentrum, promenerat bland skyskraporna och nu kom vi just hem från middagen. Vi har ätit street food ikväll på en av de mest kända matgatorna i Kuala Lumpur, Jalan Alor. 

Jag helt och håller älskar såna här ställen. Packat med folk, vart man än tittar ångar eller ryker det. Vi pratade om såna här ställen till middag och jag tror inte alla uppskattar dessa ställen så här mycket. Turister alltså. Man vet ju inte riktigt vad man äter, hygienen är tvivelaktig och det är väl inte det mysigaste. MEN. Om man inte är för snobbig eller för känslig är maten helt fenomenal. Man känner smakerna som lokalbefolkningen äter. Det är så mycket som händer att det är svårt att ta in. Maten kostar typ ingenting så man kan beställa in typ allt. Dock tycker jag man ska beställa vad man ska äta inte bara köpa för att det är billigt. 

 

Vi tog först en promenad längs gatan för att scouta lite. Vi köpte lite ”chicken lolipops” och dim sum som vi åt på stående fot. 

 
 
 
 

 

Sen hittade vi ett ställe som såg bra ut där vi beställde in grillade kycklingvingar, friterade kycklingvingar, stekt rocka och satay kycklingspett. Spetten var helt ok men inget speciellt. Resten var helt sagolikt! De friterade vingarna var de bästa jag ätit, någonsin. Så krispiga och saftiga utan att de kändes flottiga. Favoriten var såklart de grillade vingarna som var marinerade med nån blandning av soya, socker, fisksås…Sjukt sjukt bra. 

 
 
 
 
 

Rockan var lite av ett wildcard. Stekt i rejält med olja på benet. Överraskande bra! Köttig som bara den, krispig längst ut och saftig mot mitten. 

 
 
 

De flesta äter med händerna är och har inget vidare hyfs runt bordet, jag är ju en som gillar att äta med händerna så det vara bara hänga på lokalbefolkningen. Inga spärrar! 

 
 

Fantastisk kväll fylld med upplevelser och nya smaker. Jenny mår bättre nu och ligger och kollar film med handen i en påse chips. Ska göra henne sällskap tror jag:)

 
 
 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - claudiohjort - food - foodie - foodio - italiana food selections - jalanalor - kualalumpur