Kalvhögrevswrap med hummus och örtsalsa

 
 

Den här rätten kan man servera på samma sätt som tacos så sätter man ihop sin egen. Perfekt om man är många eller om man vill ha lite plockmat. 

 


 

Kalvhögrev

  • 1 kg kalvhögrev
  • Kryddor (jag använde Sumak, PilPil, rökt paprika och salt)

 

Hummus

  • 200 gr avrunna, kokta kikärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron, saften
  • 2 msk EVOO
  • Chilipulver (jag använde Nagga Morich men Cayenne går bra!)

 

”Salsa”

  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka till
  • 400 g söta körsbätstomater
  • 1 silverlök
  • Salt
  • 1/2 citron, saften

 

Kvargssås

  • 250g kvarg
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1/2 msk rosepepprar, malen
  • 1 tsk rödvinsvinäger

 

 

 

  1. Massera in kryddorna på högreven. Hur mycket beror på smak och hur stor köttbiten är. 
  2. Jag körde min högrev i sous-vide på 62 grader i 48 timmar. Om du inte har en sous-vide så packa in den i aluminiumfolie och kör den i ugn på 100 grader över natten.  
  3. Hummus. Mixa alla ingredienser till en slät massa. Jag gillar min hummus slät, vissa gillar den grövre. Välj själv. 
  4. Smaka av med salt, chili och citron. 
  5. ”Salsa”. Mixa örter och lök till en slät massa med citron.
  6. Hacka tomaterna ganska fint och blanda med örterna. 
  7. Smaka av med salt. 
  8. Kvargsås. Blanda alla ingredienser i en bunke. 
  9. Låt stå i kylen minst 30 min. 
  10. Smaka av med mer salt och vinäger. 

 

Detta kan man servera på tallrik eller gör som jag och fyll en Wrap. Tycker det blev galet gott! Toppa gärna med lite rödlök och färsk koriander. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - claudiohjort - food - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - hummus - högrev - italiana food selections - kalv - mellanöstern - sousvide - wrap