Kuala Lumpur

Hej och god fortsättning på er!!

 

Nu har vi lämnat Kuala Lumpur och vi har då även gjort vår sista natt i en storstad på denna semester. Jag tycker att de här storstäderna i södra asien, Kuala Lumpur, Manilla, Jakarta, Bangkok, de är perfekta för att göra en ”stop over” i. Jag har ändå sett en hel del av de och självklart ska man se de, det tycker jag för ens egna utveckling men efter 1-2 dagar har man ofta sett det man vill se. Sen är det bara massa ”shopping malls” vilket för mig är helt ointressant egentligen. Men alla städer har något unikt som man vill besöka, kan vara matmarknader, skyskrapor, hotell..nånting som lockar finns i alla men 1-2 nätter är tillräckligt. För mig i alla fall. 

 

 
 

Kuala Lumpur var mer internationellt än vad jag trodde. De pratade bra engelska (inte så konstigt då det var en brittisk koloni..), det är många västerländska som jobbar där, taxi/uber funkar bra. Det var en väldigt enkel stad att vara i. Petronas Towers är såklart det som lockar mest och sen middag på Jalan Alor. Kul att ha sett och nu kan vi checka av den på listan. 

 

Nyårsafton var kul i KL. Vi hade bokat in oss på en av de bättre krogarna i stan med Malaysisk mat. Det fanns ”lyxigare” krogar men då är det fransk, italienskt eller internationell mat. Glöm det.  

 
 
 
 
 
 
 
 

Maten var god men inte lika bra som all street food. Egentligen skulle man vilja få enkel street food serverad i restaurang miljö. Jag tror dock att krögarna ofta vill göra det lite ”finare” vilket för mig sabbar lite. Sen vill nog många turister äta mat som smakar lite mer som hemma.

Men vi var nöjda. Tog in lite drinkar, champagne och en flaska vin. 

Sen åkte vi till en bar, den högst belägna baren i KL, Marini 57. Grymt nice bar superhögt upp och med utsikt rakt mot Petronas Tower. Vi köpte in en hel del drinkar och en flaska champagne. Efter tolvslaget började vi snacka med några som bjöd in oss att sätta oss med de. På deras bord fanns mer än tillräckligt med dryck som de bjöd på så det blev några drinkar för mycket förr oss båda. Men grymt kul. Vi trillade in vid 4 tiden efter att ha tackat nej till att åka vidare på en till nattklubb…:) 

 

 
 
 
 
 
 

Riktigt bra nyårsafton i en häftig stad. 

 

 

Nu har vi precis checkat in i vårt lilla paradis på Pangkor Laut Resort. Helt underbar, ska skriva mer om det senare. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Asiatiskt - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - asien - claudiohjort - food - foodie - foodio - italiana food selections - kualalumpur - petronas - resa - semester - stopover - tower