Linsbiff

 

I helgen när vi gjorde burgare hade vi en vän över som snöat in sig på att vara vegan…Så jag gjorde en linnsbiff till henne som faktiskt var sjukt god. Jag har alltså ingen emot vegansk eller vegetarisk mat, det kan vara sjukt gott och jag äter mycket av det själv men jag gillar bara inte att sätta namnet vegan eller vegetarian framför t.ex ”Vegansk linsbiff”. Så jävla tramsigt. 

 

Hur som helst var det sjukt gott. Till henne gjorde vi burgare som jag missade att fota och igår åt vi upp de två sista linsbiffarna. Då serverade jag den mer som en ”bowl” så i botten hade jag romansallad, tomater, lök och avokado. Sen toppade jag med Linsbiffen, stekt Portobello svamp och en kvargsås som jag blandat ihop med chilibasen från i helgen. Blev riktigt bra. 


 

Linsbiff 5 stora

  • 500 gr kokta avrunna linser
  • 30 gr torkad svamp
  • 3 st portobellosvampar, skivade och stekta i EVOO
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk EVOO
  • 1 msk potatismjöl
  • Salt
  • Svartpeppar

 

  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare. 
  2. Mixa till en slät pasta. Om du vill ha biffarna lite grövre så mixa inte så det blir slätt utan lämna lite ”hela” bitar. 
  3. Låt stå i kylen ca 30 min. 
  4. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Stek på medelvärme ca 5-7 minuter på varje sida. 
Servera som burgare eller som jag gjorde ovan:)

Om du får något över kan du bara plasta in de och lämna i kylen. Jag hade min där i 3 dagar innan jag åt de sista. Värme på i stekpanna, stekte på låg temp ca 5 min på varje sida. 

Smaklig måltid!

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italien - Italiensk mat - biff - blogg - food - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - linser - matblogg - vegetariskt