Morots och kikärsbiffar

 

När jag sa till Jenny att jag tänkte göra detta till middag trodde hon att jag skämtade. Hon frågade om jag skulle ha kött i eller vid sidan om. Hehe. Jag tycker det är sjukt gott med grönsaksbiffar, även om jag gör det på tok för sällan. När jag var ung tog mamma mig ofta till Örtagården. Vet inte om den finns kvar men det är en restaurang som låg/ligger ovanför Östermalms saluhall och de serverar bara vegetarisk mat. Soppor, biffar, sallader. Jag minns att jag tycker det var sjukt gott. 

 

De här biffarna blev grymt goda. Rätt starka så dra ner på chilimängden om ni inte gillar hetta på samma sätt som jag. 


 Kikärts och morotsbiffar 2 pers

  • 200 gr kokta kikärtor
  • 4 morötter, rivna 
  • 2 cm ingefära, skalad och grovt skuren
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk chilisecret från Peperita (ej nödvändigt)
  • 1 ägg
  • 1/2 krm spiskummin
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • skalet från 1 citron
  • saften från 1/2 citron

 

Blanda alla ingredienser utom morötterna i en mixer. Mixa till en slät pasta. Blanda i de rivna morötterna och rör om med en sked. 

Smaka av om ni vill ha mer salt, chili eller citron. 

 

Stek på medelvärme ca 3-4 minuter på varje sida. 

 

 
 

Jag serverade med kokta bönor och en kvargsås. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 

Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - Italien - Italiensk mat - Mat - Stockholm - Sverige - biffar - food - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - sweden - vegetariskt