Mat

Restaurang Frantzén

 
 

Jag satt och funderade ett tag på hur jag skulle skriva detta. Jag vill ju så gärna berätta om allt i detalj men samtidigt efter att ha varit där och förstått vad de vill förmedla så väljer jag att bara berätta lite och visa ett gäng bilder. Anledningen är egentligen bara för att jag verkligen tycker att Franzén är värd ett besök och jag tycker då man ska få upplevelsen på plats utan att veta allt för mycket. 

 

Jag har inte gått på någon av de här ”super fine-dine” ställena i Sverige. Frantzén, Fäviken, Oaxen, Mathias Dahlgren Matsalen osv. Egentligen för att jag tycker att när en nota per person börjar komma upp kring 5000 kr och mer så är det så mycket pengar att det börjar bli lite överdrivet, för mig. 

 

Men sen Frantzén öppnande sin nya restaurang så har jag aldrig hört en restaurang få så mycket positiva recensioner både av proffs och folk jag känner. En del av mina vänner har varit där flera gånger redan och alla har samma uppfattning. DET ÄR MAGISKT. Klart man blir nyfiken. Det är annars alltid nån som tycker något var dåligt, duvan var för salt, för mycket smör..inte vet jag. Men inte här. Ingen har klagat på något. 

 

Sagt och gjort så bokade vi in oss och jag måste säga. Jag förstår vad alla säger. Från att du ringer på klockan för att få komma in till att du lämnar restaurangen blev vi ompysslade till 100%. Allt hade en tanke och det fanns aldrig ”dötid” där man undrade om de hade glömt oss. Kan ju lite bero på att det är typ 2-3 personal per gäst…

Maten var sagolik, skulle jag välja två favoriter blir det helt klart havskräftan och fattiga riddaren med tryffel. Men jag tror vi fick kring 25 serveringar, vi tog vinpaketet som funkade perfekt till. Blev en hel del vin dock:) 

 

 
 
 
 

Nej verkligen, helt klart värt ett besök. Ett minne för livet! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Claudiohjort - Frantzén - Italiana Food Selections - Michelin - food - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - restaurang - upplevelse