Mat - Resa

Roti Canai gör denna frukost till en vinnare!

Frukosten här på Pangkor Laut är enorm. Som jag skrivit tidigare är jag ingen buffé person, även om en buffé är bra uppskattar jag a la carte mer. Men om vi ska jämföra  bufféfrukostar skulle jag faktiskt vilja påstå att det här är den bästa någonsin. 

 

De har massa olika stationer med kockar som står och lagar mat på beställning vilket är ett stort plus. Jag ska vid ett annan inlägg fota lite mer generellt på frukosten men rätten som gör att denna frukost toppar alla mina frukostar är brödet Roti Canai. Det är en indisk-influerad pannkaka gjord på vetemjöl, vatten, salt och olja som man serverar till olika grytor. Min favorit här är Daal, Indisk lingryta. Den står en Indisk kvinna och steker detta bröd till frukost varje morgon, så sjuuuuukt nice! 

 
Matkulturen i Malaysia är väldigt inspirerad både av sina grannländer Indonesien, Thailand, Cambodja och Vietnam men även av den väldigt blandade befolkningen som bor i landet, Indier, Tamiler och Kineser. Detta gör maten spännande och roligt vilket är en upplevelse i sig! 
 
 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Italiana Food Selections - Italiensk mat - Malaysia - Pangkor - blogg - daal - food - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - matblogg - pancake - pangkorlaut - roticanai