Tubetti med Salsiccia

 
 

Ok kanske världens enklaste rätt. Om man vill äta något riktigt gott men inte vill spendera mer än 10-15 min i köket är detta en perfekt rätt. Att det bara är 6 ingredienser gör det hela ännu coolare! 

 


 

Tubetti med Salsiccia 

  • 1 paket, 250g, Tubetti från Pastificio dei Campi
  • 1 paket Salsiccia från Silvano Mori, ca 400 g, valfri smak
  • 1 burk passerade Datterinotomater, Cosi Comé 
  • 1/2 burk med vatten
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 lite gullök, strimlad
  • Salt

 


 

Lägg alla ingredienserna utom pastan i en kastrull. Koka upp och sänk temperaturen till låg. Läck på ett lock och låt puttra 1-2 timmar. 

Lyft ut Salsiccian och skär i mindre bitar. Lägg tillbaka i kastrullen och låt puttra. Smaka av såsen med salt. 

 

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. När det är ca 2 min kvar av koktiden häller du av pastan, häll ner 2 msk pastavatten i tomatsåsen. Tillsätt pastan. Koka allt tillsammans i 1 minut. Slå av värmen och låt vila i 2.3 minuter. Servera på djupa tallrikar. 

 

Smaklig måltid! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

15 min - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - bästa pastan - clarion - datterino - enkelt - food - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - gragnano - pasta - salsiccia - tomat
1
Anders

Ciao! Detta gjorde vi ikväll, blev en riktigt god middag, så enkelt och så gott. Bästa av allt så blev det över till lunchen i morgon. /Anders

Svar: Vad roligt att höra Anders! Ska bli kul att höra om du gillar svartkålspeston och på torsdag lägger jag upp rigatoni med svamp och salsiccia. Galet gott!
Claudio Hjort