Mat - Resa

Utflykt till Pulau Pangkor

 

Idag gjorde vi en utflykt till den stora ön som heter Pulau Pangkor. Det är bara 5 min båtresa från vår resort. Jag är fortfarande lite kluven om jag gillar konceptet att vara på en resort som har hela ön. I alla fall i länder där det finns ett utbud av marknader, butiker, street food osv. En annan sak med länder som typ Maldiverna och Franska Polynesien där det i stort sett bara är massa små små öar. Man blir liksom lite ”fast” på ön och dess restauranger, utbud osv. Jag kanske är en lite annorlunda turist?

Vi bokade i alla fall in en liten båt som körde oss dit vid 11 och skulle hämta oss vid 18. 

Vi har haft en underbar dag tycker jag. Hyrde en moppe som vi brände runt hela ön med. Stannade till på en strand som vi tyckte var fin. 

 
 
 
 

Hyrde jetski, fick hjärtat att slå (lite extra för Jenny) och åt sen en grymt god lunch på stranden bestående av Satay, grillade räkor, crab curry och kyckling curry. 

 
 
 
 
 
Åkte vidare på moppen och kollade in regskogen, upp i bergen, såg apor, getter och för många gatuhundar. 
 
 
 
 
 
 

Lämnade sen tillbaka moppen, promenade runt i ”stan” åt lite spännande streetfood, köpte badkläder och sen var det dags att åka hem. 

 
 
 

En dag späckad av adrenalin, upplevelser, god mat, kärlek och skratt. Precis allt man vill ha. 

 

 

Hoppas allt är bra med er alla?!

 

Ciao ciao

 

Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Malaysia - Pangkor - blogg - claudiohjort - food - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - matblogg - pangkorlaut - streetfood