Korvstroganoff

(null)
 
 
Det här är en rätt som väcker mycket minnen hos de flesta. Vi har inte ätit så mycket stroganoff när vi va barn så för mig påminner det mest om skolan och maten där. 
Om Jenny får välja mat skulle hon nog äta detta varje dag:)
Detta recept är för 2 riktigt hungriga eller 3-4 normala. 

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
Du behöver (4 pers)
  • 1 paket salsiccia, Silvano Mori. Naturell eller vitlök 
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 lök (gul eller röd), finhackad
  • 1 burk datterinotomater, cosi comé
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • EVOO
  • Salt
  • Svartpeppar 
Gör såhär
  1. Börja med att hetta upp lite EVOO i en stekpanna. 
  2. Fräs lök och vitlök så de precis börjar få färg
  3. Skär salsiccian i grova bitar och stek några minuter
  4. Tillsätt tomaten och puttra under lock ca 15 min. 
  5. Jag serverade med ris till. Jasminris. Ska du koka ris så sätt igång med det nu. Koka enligt ansvinsningar på paketet. 
  6. Tillsätt grädden och låt koka några ca 5 minuter. 
  7. Smaka av med salt och peppar 
  8. Servera med ris och toppa med bladpersilja
  9. PS. Jag toppade min portion med chilipulver. Dock gillar inte Jenny det så jag kunde inte ha det i hela stroganoffen vilket jag helst hade velat ha. 
(null)
 
(null)
 
Ciao ciao
 
/Claudio
 
 
 
 
Claudiohjort - blogg recept - bloggtips - enkel mat - foodio - foodio.nu - foodora - husmanskost - korv - korvstroganoff - matblogg - mattips - middag - middagstips - salsiccia - snabb middag - snabblagat