Kött, kött och sen lite mera kött

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Lunchen idag. Alltså. Det var som att befinna sig i köttets paradis. Inte samma mäktiga kött "aha upplevelse" som att gå in på AG eller hos Dario Checchini men när vi väl började se oss omkring förstod jag vad som väntade. 

En stor köttdisk med olika raser, styckdetaljer, salsiccia osv. Vi beställde över disk, lite carpaccio och tartar som skulle serveras till bords. 
Carpaccio  kom in serverad med lite citron, salt och mycket EVOO. I vanlig ordning hade vi en armé av EVOO med oss också. 
Sen kom tartaren som jag missade att fota.
Hackat för hand såklart, LITE mynta, och hackad färsk Karl-Johansvamp, salt och peppar. Och såklart, riktigt med EVOO.
Sen kom "hamburgarna". Det var mer som halstrad råbiff. Såklart handhackad. Smälte i munnen. 
Avslutningsvis kom en sallad med råa Karl-Johansvampar och en t-benstek hängmörad i 50 dagar. 

Det här är vad jag saknar hemma. Någon som vågar servera så enkla rätter. Som vågar låta råvaran tala för sig själva. 
Carpaccio hemma hade absolut haft lite snygga hyvlade Parmigiano-Reggiano bitar på sig, kanske något grönt?
Tartaren hade ju bombats med ägg, kapris osv..
Och t-bone hade serverats med pommes, kanske en bea...? 

Allt sånt är gott, absolut. Men känslan efter maten idag var absolut att vi var mätta. Väldigt mätta men vi gick därifrån med smaken av kött i munnen. Upplevelsen av att ha ätit kött i olika konsistenser och temperaturen och köttet fick vara i fokus. 

Jag är SÅ trött på alla kockar som idag ska utveckla allt även om det ibland är så att det godaste är det enklaste. 
"Lite mer syra", "lite mer tryck"....en gång eller två, kanske. Men sen åker handen upp och säger NEJ TACK. 

Just det. När vi åt t-bensteken kom kocken in och frågade om vi gillade tryffel. Absolut sa vi och strax därefter kom han in med en hel tryffel, en tryffelhyvel och lämnade till oss att använda som vi behagar. DRÖMMEN. 

Ciao ciao

/Claudio 
Abruzzo - Claudio - Pianella - foodio - foodio.nu - kött - kött koma - köttfrossa - lunch - middag