Pasta med salsicciaragu

(null)


Superenkel pastarätt som sköter sig själv på spisen. 

4 pers
  • 500 kort pasta. Rigatoni, strozzapreti av hög kvalitet 
  • 1 paket salsiccia, silvano mori
  • 1 burk San Mariano tomater, 400g
  • 2 dl rött vin
  • 1 gullök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade 
  • Salt 
  • Peppar
  • EVOO
  • Parmigiano-Reggiano 
  • Färsk Basilika 

  1. Plocka ur färsen från korven. Lägg i en kall stekpanna/gjutjärnsgryta.
  2. Slå på temperaturen på max och låt fräsa till salsiccian börjar få lite färg.
  3. Tillsätt lökarna och fräs några minuter till. 
  4. I med vinet och låt dunsta bort nästan helt.
  5. Tillsätt tomaterna, sänk temperaturen till medel och lägg på lock.
  6. Puttra i ca 1 timme.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Koka pastan enligt anvisningar på paketet men dra av 2 minuter. Spara några msk pastavatten.
  9. Blanda pastan med såsen och pastavatten. Låt koka tillsammans i 1 minut. Dra av kastrullen från värmen.
  10. Blanda i Parmigiano-Reggiano (minst 10gr per person men mer om du vill) och basilika. 
  11. Rör om och låt vila i 3-4 minuter. 
  12. Servera med mer Parmigiano-Reggiano, färska basilika blad och såklart lite riktigt god EVOO! 
(null)

(null)

(null)

Ciao ciao

/Claudio 
Claudio - Claudio hjort - foodio - foodio.nu - inspiration - italiensk mat - matinspirstion - middag - middagstips - pasta - ragu - recept - recepttips - salsiccia - salsicciaragu