Pizzafrossa i Abruzzo

(null)


Pizza i Abruzzo?
Precis som hemma i Sverige så äter jag pizza här. MEN. Jag ser det som något annan än en pizza och den görs på ett väldigt annorlunda sätt. Här var degen krispigare och påminde mer om en pizza från Rom. 
Vi var på en restaurang i Pescara vid havet, New Sprting heter den. Egentligen en strandanläggning som på kvällen även är ennpipulär resturang. Pizzorna är kalljästa i 72 timmar, bakade i en elektrisk stenugn. 
Toppingen är noga utvald, olja från Marina Palushi, skinka från Branchi....de hade ett öga för detaljer. 
Maten var grymt god och i vanlig ordning åt vi allt för mycket. 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ciao ciao

/Claudio 

Abruzzo - Italien - Pescara - Stockholm - Sverige - foodio - foodio.nu - mat - matblogg - new sporting Pescara - pizza - restaurang