Sommarens pizzafrossa

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Pizzakvällarna under stjärnhimmeln i Itri. Det är en av mina absoluta höjdpunkter varje gång vi är här. Ikväll är det lite "svalare" kanske 22-25 grader så var perfekt för att göra pizza. 
Det är ett projekt som tar mer eller mindre hela dagen. 
Satte degen tidigt imorse, började elda i vedugnen kring lunch och bakade ut pizzorna nu vid 20. Sköljer ner allt med iskalla frostiga Peroni. Magiskt! 
(null)

(null)

(null)

(null)
Gjorde nästan bara pizza Margherita ikväll. Några med rökt mozzarella. 

Sen gjorde jag en med salsiccia och paprika, en med mozzarella, chili och citronzest och sist en "rolig" pizza med Milele som man blåser upp med sugrör och sen skapar man en skål av den uppblåsta delen som vi använde som salladsskål. 

Ni glömmer väl inte mitt pizzarecept?
Om ni inte kommer ihåg det så klicka HÄR


Ciao ciao

/Claudio 
Claudio - Claudio hjort - foodio - foodio.nu - pizza - pizza knep - pizza kväll - pizza napoletana - pizza recept - pizza tips - ät - ät pizza
1
Svane

Tjena Mr!

Är så glad för all din matporr här!

Tänkte ge mig på att prova ditt pizzarecept, men har en fråga, hur gör man den bästa tomatsåsen? Tycker alltid den är avgörande för smakuppleelsen och aldrig är den så bra som i Italien. Sen tänkte jag kolla om jag kan köpa er Nduja i någon butik? Har gjort slut på korven vi köpte kring jul.

Ciao!

/Martin

Svar: Hej!

Kul att du ska baka pizza!
Ja anledningen till att det inte smakar som i Italien är för att ofta gör man tomatsås i Sverige till pizza.
I Italien gör vi inte det utan vi använder tomat.
San Marzano Tomat på burk. Häll upp tomaten i en skål, salta lite (man saltar alltid tomaten aldrig pizzan). Men krossar du tomaterna med händerna.
Köp en så bra san Marzano du kan hitta. Vi säljer från producenten La Carmela, riktigt bra!

Nduja hittar du i Stockholm på:

Ica Värtan
Ica Globen
Ica Liljeholmen
Olja och oliv

/Claudio
Claudio Hjort