"Tacos al Pastor" a la Claudio

Tacos al Pastor var en av de tacos som vi åt mest på restaurang Papa Loca i Zihuatanejo, Mexiko. Det var vår absoluta favorit restaurang. Super super enkelt och inte en enda turist. Inte nån som pratade engelska heller. Som tur är liknar Italienska och spanska varandra väldigt mycket så det gick bra. 

Det det här är inte original receptet men det är ett riktigt gott recept.

 

 

Detta recept räcker utan problem till 4 personer och då kommer det bli sallad över! Den salladen blandade jag upp med olika koka bönor dagen efter och serverade som tillbehör till kyckling. Hinner du inte marinera över natten eller ens i 4 timar är det ok men det blir klart mer smak om du gör så! 


Dag 1 

Du behöver (4pers) 

Köttet: 

  • 500 gr fläskkarré, tärnad i små bitar
  • 3 msk extra jungfru olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk rökt starkt paprika pulver
  • 1 msk salt
  • 1/2 msk spiskummin
  • 1/2 msk korianderfrö, krossade
  • 1/2 msk svartpeppar

Gör såhär

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke.
  2. Häll över i en plastpåse och knyt ihop.
  3. Låt marinera minst 4 timmar, gärna över natten. 

 


Dag 2

Mexikansk sallad

Du behöver

  • 1/4 rödhålshuvud, strimlad
  • 1/4 vitkålshuvud, strimlad
  • 2 silverlökar, strimlade
  • 4 jalapeno, finhackade
  • 1 kruka koriander, grovt hackad
  • 3 citroner, bara saften
  • 1 msk salt

Gör såhär

  1. Blanda alla ingredienser. 
  2. Massera gärna lite ”hårdhänt” så att kålen mjuknar upp lite. 
  3. Smaka av med mer salt och citron. 
  4. Låt stå i kylen. 

Tomat & Annans salsa

Du behöver

  • 8 tomater, skuren i små bitar
  • 1 ananas, skuren i lika små bitar som tomaten
  • 1 kruka koriander, grovt skuren
  • 1 silverlök, finhackad
  • 1/2 tsk Peperita Habanero chocolate chili
  • 4 lime, bara saften
  • 2 tsk salt

Gör såhär

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke. 
  2. Smaka av med mer lime, chilipulver och salt. 
  3. Låt stå i kylen. 

Avokadokräm

Du behöver

  • 2 avokado
  • 1 lime
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 1 tsk salt

 Gör såhär

  1. Mosa ihop alla med en gaffel och lägg upp i en skål.

Köttet

Gör såhär

  1. Hetta upp en stekpanna rejält. 
  2. När stekpannan börjar ryka häller du på 2 msk olja och sen köttet. 
  3. Stek köttet tills det fått en fin färg, jag gillar det när det börjar bli riktigt mörkbrunt. 
  4. Häll upp i en skål för servering. 

 

 

Ställ fram alla skålar på ett bord. Sallad, salsa, kött och avokado. Till detta serverade vi tortilla bröd. Vill ni heller köra taco skal eller nachos så gör det men jag gillar tortillas mer! 

 

Smaklig måltid, 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 

 
 

 

 
Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Stockholm - Sweden - food - food' - food'food - foodfood - foodie - fredagsmys - mattips - mexikanskt - middag - middagstips - pastor - tacos - tips - vardagsmat - vardagsmys