"Tacos al Pastor" a la Claudio

Tacos al Pastor var en av de tacos som vi åt mest på restaurang Papa Loca i Zihuatanejo, Mexiko. Det var vår absoluta favorit restaurang. Super super enkelt och inte en enda turist. Inte nån som pratade engelska heller. Som tur är liknar Italienska och spanska varandra väldigt mycket så det gick bra. 

Det här är inte original receptet men det är ett riktigt gott recept som jag gjorde nu i helgen. 

Detta recept räcker utan problem till 4 personer och då kommer det bli sallad över! Den salladen blandade jag upp med olika koka bönor dagen efter och serverade som tillbehör till kyckling. 

 

Dag 1

 

Köttet: 

  • 500 gr fläskkarré, tärnad i små bitar
  • 3 msk extra jungfru olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk rökt starkt paprika pulver
  • 1 msk salt
  • 1/2 msk spiskummin
  • 1/2 msk korianderfrö, krossade
  • 1/2 msk svartpeppar

 

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke.
  2. Häll över i en plastpåse och knyt ihop.
  3. Låt marinera minst 4 timmar, gärna över natten. 

 

Dag 2

 

Mexikansk sallad

  • 1/4 rödhålshuvud, strimlad
  • 1/4 vitkålshuvud, strimlad
  • 2 silverlökar, strimlade
  • 4 jalapeno, finhackade
  • 1 kruka koriander, grovt hackad
  • 3 citroner, bara saften
  • 1 msk salt

 

  1. Blanda alla ingredienser. 
  2. Massera gärna lite ”hårdhänt” så att kålen mjuknar upp lite. 
  3. Smaka av med mer salt och citron. 
  4. Låt stå i kylen. 

 

Tomat & Annans salsa

  • 8 tomater, skuren i små bitar
  • 1 ananas, skuren i lika små bitar som tomaten
  • 1 kruka koriander, grovt skuren
  • 1 silverlök, finhackad
  • 1/2 tsk Peperita Habanero chocolate chili
  • 4 lime, bara saften
  • 2 tsk salt

 

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke. 
  2. Smaka av med mer lime, chilipulver och salt. 
  3. Låt stå i kylen. 

 

Avokadokräm

  • 2 avokado
  • 1 lime
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 1 tsk salt

 

  1. Mosa ihop alla med en gaffel och lägg upp i en skål.

 

Köttet. 

  1. Hetta upp en stekpanna rejält. 
  2. När stekpannan börjar ryka häller du på 2 msk olja och sen köttet. 
  3. Stek köttet tills det fått en fin färg, jag gillar det när det börjar bli riktigt mörkbrunt. 
  4. Häll upp i en skål för servering. 

 

 
 

Ställ fram alla skålar på ett bord. Sallad, salsa, kött och avokado. Till detta serverade vi tortilla bröd. Vill ni heller köra taco skal eller nachos så gör det men jag gillar tortillas mer! 

 

Smaklig måltid, 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 
Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Stockholm - Sweden - food - food' - food'food - foodfood - foodie - fredagsmys - mattips - mexikanskt - middag - middagstips - pastor - tacos - tips - vardagsmat - vardagsmys