Gympass i Itri, lite annorlunda från Stockholm

Då gasen tog slut som jag skrev i tidigare inlägg får vi nu åka och träna på det lokala gymmet ”Palestra Atlandide” för att komma åt dusch med varmvatten. 

Ganska litet gym, väldigt packat med maskiner. Ganska annorlunda stämning på gymmet mot hur det är i Stockholm. Jag har inte besökt gym i storstäderna så kanske är de och människorna på gymmet mer lika oss. 

Här var det väldigt mycket killar, tror det var två tjejer till plus Jenny. Alla ganska ”små” trots det var det väldigt mycket kollande i speglar, hehe. 

Det var även väldigt många som hade gymhandskar, de hatar man ju! 

 

Först körde vi lite uppvärmning. För mig blev det snabba intervaller och för Jenny nån form av lutande gång med band och utfallssteg. Sen körde vi rygg. 

 

  • Latsdrag 
  • Stående kabelrodd
  • Hantelrodd

 

Grymt skönt att komma åt varma duschar men framför allt skönt att vi faktiskt tog oss till gymmet vilket vi inte hade gjort om det inte vore för duschen. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - Itri - atlandide - foodio - foodio.nu - gym - palestra - tips - träna - tränigstips - träning

Fisk och skaldjursfrossa

Jag ser alltid mest fram emot fisk och skaldjursmaten när vi är i Italien. I en närliggande stad som heter Formia finns en grymt bra fiskhandlare som vi altid åker till när det ska handlas fisk. 

Köper alltid för mycket då man blir sugen på så många olika rätter. Doften inne på fiskmarknaden tycker vissa, typ Jenny är hemsk men jag älskar den. Det är för mig minnen från våra semestrar som barn och såklart tänker jag även på god mat! 

 

Vi köpte massa fisk och menyn blev följande: 

 

  • Råaräkor med EVOO, chili och citron
  •  
  • Frittura (friterade calamari, små räkor, och små fiskar)
  •  
  • Linguine med Vongole
  •  
  • Grillade Scampi (Havskräftor på svenska)

 

Det blev på tok för mycket mat men shit vad gott det var! 

 
 

 

En spännande detalj är att gasen i huset tagit slut så vi har el och vatten men ingen gas. Det betyder inget varmvatten, ingen gas för matlagning och ingen värme. 

Som tur är har vi ett gym här i stan så vi duschar efter träningen, plus att vi blir ”tvingade” att träna varje dag. 

Matlagningen går att ordna över öppen eld som man gjorde förr plus att vi har en extra brännare utomhus. 

Värmen går att lösa genom att slå på värme på AC sen får man bara blunda för el-räkningen som kommer. 

 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italien - Itri - Linguine alla vongole - blogg - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - linguine - matblogg - middagstips - pasta - tips
Mat

Ciao Itri!

 

Godmorgon! 

 

Äntligen i Itri. Det är så magiskt att vakna här, man hör klockorna som hänger runt kossorna, tuppar som galer och hundar som skäller. Det är en sån enorm kontrast mot vad jag är van vid. 

 

Resan med Nero gick smärtfritt. Han var lite stressad men verkade inte alls rädd eller något. Hämtade ut en hyrbil och bilresan hit på ca 2 timmar från Rom gick kanon.

 

Väl framme i huset var jag helt slut. Så trött. Tog ett glas prosecco med alla för att skåla in semestern och sen gick jag och la mig. Sov från 17-19 sen åt vi världens pang middag med grillat kött sen somnade vi igen vid 21 och vaknade upp vid 07.00. Jag blir ofta så första dagarna på semestern. Det är som att allt släpper och jag blir enormt trött. 

 

Nu har jag precis kommit tillbaka från barberaren, har rakt och klippt mig sen handlat fisk och chark. Nu blir det lunch!  

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 

Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - Italien - Itri - food - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - påsk