Ciao Skellefteå

 

Godmorgon Skellefteå och kära vänner, 

 

Nu jag har ganska nyligen vaknad upp och har precis varit nere i receptionen för att hämta en kopp kaffe. Såna där snabbkaffe som finns på rummet känns ju inte så aktuella att dricka. Laddar upp för att gå till gymmet. Var lite inne på att köra DT men vet inte om jag ska ge mig på det på tom mage, kanske bättre att köra lite intervaller?

 

Det blev en lång dag igår men eftersom vi började redan vid 05.00 igår var vi trötta och avslutade redan kring 21.30. Tror jag sov vid 22. Grymt skönt. 

Av någon anledning brukar jag sova djupare och bättre när jag är ute och reser än hemma. Vet inte varför.

Cristina som jag reser med jobbar hos Eros som äger La Casera. En affineur av ost i Piemonte. Vi köper Robiola, Taleggio, Gorgonzola Dolce, Alpostar osv från de. Nu kör vi tema alpostar här uppe. 

Alpostar är helt underbart! Höghöjdsbete 900 MöH-2600MöH, över 200 olika sorters foder (gräs, örter, blommor), sen såklart mervärdet av kossor som går fritt uppe i bergen, ren luft, inga avgaser osv osv. Det är helt magiskt. I sommar ska jag besöka av av producenterna, ska bli riktigt kul! 

 

 
 

När restaurangen öppnade bjöd vi alla gäster på små smakbitar av alla 5 ostar. Cristina gjorde tallrikarna och jag gick fram och presenterade de. Kvällen avslutades med en burgare på Markus nya restaurang, Grannen. Sjukt bra! 

 

Idag kör vi typ samma upplägg men vi har dessutom en ostprovning kl 14.00 för 20 pers och en kl 16.00 för 20 pers. Vi har några platser kvar till 16.00 så om du är i Skellefteå eller känner någon här är ni mer än välkomna förbi! 

 

Hoppas ni får en underbar dag! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Sverige - Sweden - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - norrland - skellefteå