Efter 6 veckor

Nu har det gått 6 veckor sen vi började vår kurs i Västerås. Lite som att man bör ta för och efter bilder när man kommer igång med träning borde vi tagit en för och efter film i hur Nero beter sig. Självklart märker vi skillnad, han är generellt lugnare, lyssnar bättre på kommando, reagerar snabbt när vi säger NEJ vilken verkligen är kanon! 

Han tror fortfarande att han är nummer ett här hemma, därför är han fortfarande morrig mot nya människor som är för ”på” och andra hundar som typ stirrar ut honom, morrar eller något. Om människor inte bryr sig eller om hunden ignorerar honom gör han inget. Detta är bara vår fel och vi jobbar på det men eftersom han har minnesbilder från oss och hur han ska bete sig kring oss kommer det ta längre tid för honom att anpassa sig kring oss. När vår tränare Joel tar honom blir han ju bra på 10 sekunder. Där har vi den hårda verkligheten. Det är inget fel på Nero det är vi som gjort fel. Men första hunden, intensiv ras. Vi lägger ner ofantliga mängder tid och pengar på att det ska bli bra och det ska det. Misslyckade eller bara ett OK resultat finns inte ens i huvudet. Det ska bli perfekt. 

 

Som sagt vi har kommit en bra bit på vägen, Jenny har även börjar ta honom på lite längre promenader, han är mycket bättre på kontakt och vi har utvecklat spåret med liggmarkering. 

Vi har även ökat på han mat så nu äter han 1,1 kilo färskfoder om dagen! Ska bli en stor pojke..:)

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - hund - italiana food selections - italianafoodselections - rottweiler - träning