Fisk och skaldjursfrossa

Jag ser alltid mest fram emot fisk och skaldjursmaten när vi är i Italien. I en närliggande stad som heter Formia finns en grymt bra fiskhandlare som vi altid åker till när det ska handlas fisk. 

Köper alltid för mycket då man blir sugen på så många olika rätter. Doften inne på fiskmarknaden tycker vissa, typ Jenny är hemsk men jag älskar den. Det är för mig minnen från våra semestrar som barn och såklart tänker jag även på god mat! 

 

Vi köpte massa fisk och menyn blev följande: 

 

  • Råaräkor med EVOO, chili och citron
  •  
  • Frittura (friterade calamari, små räkor, och små fiskar)
  •  
  • Linguine med Vongole
  •  
  • Grillade Scampi (Havskräftor på svenska)

 

Det blev på tok för mycket mat men shit vad gott det var! 

 
 

 

En spännande detalj är att gasen i huset tagit slut så vi har el och vatten men ingen gas. Det betyder inget varmvatten, ingen gas för matlagning och ingen värme. 

Som tur är har vi ett gym här i stan så vi duschar efter träningen, plus att vi blir ”tvingade” att träna varje dag. 

Matlagningen går att ordna över öppen eld som man gjorde förr plus att vi har en extra brännare utomhus. 

Värmen går att lösa genom att slå på värme på AC sen får man bara blunda för el-räkningen som kommer. 

 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italien - Itri - Linguine alla vongole - blogg - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - linguine - matblogg - middagstips - pasta - tips