Ny morgonrutin som ska förbättra mitt liv

 

En av de sakerna jag tycker minst om i vardagen är ineffektivitet. Det gäller mot mig alla inklusive mig själv. Nu låter jag enormt djup men livet är ändå så extremt kort, dessutom ska vi sova typ 30% av tiden. Då måste vi ju se till att använda tiden som vi har och är vakna så bra som möjligt. 

 

Ibland känner jag att man har haft en lång dag, på jobbet t.ex, men har gjort en hel del saker men när man tänker efter är det egentligen inte så mycket. Lätt hänt att man springer runt, släcker olika ”bränder”, hämtar kaffe, springer på toa, pratat om saker som inte behövs just nu osv osv. Klart jag kommer fortsätta med alla dessa saker men jag vill få det mer strukturerat och effektivt.

 

Jag har idag börjat med en ny rutin. 

 

Jag går som vanligt upp 04.50. 

Kokar en kopp grönt te. 

Sen kollar jag min kalender och skriver jag en ”att göra” lista för dagen. 

Skriver såklart inte ner självklara saker som äta lunch och åka till jobbet men jag skriver vilka möten jag ska ha, hur många kunder jag ska ringa, ska jag återkoppla något från förra veckan, ska jag ta upp något med säljarna? Osv osv. 

 

Jag har en vision om att detta kommer effektivisera sjukt mycket. Jag har inte som mål att jobba dygnet runt såklart men samtidigt måste jag göra alla de saker som ska göras. Så frågan är bara hur jag kan få alla de gjorda med samma kvalité på ett snabbare sätt? Jag tror detta kan vara grymt! 

 

Vad tror ni? Hur ser era rutiner ut och hur tänker ni kring effektivisering?

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - Italien - effektivitet - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - jobb - work
1
Adde

Att skriva upp kommer effektivisera dig. Sjukt värt o du hinner med mkt mer då man ofta glömmer bort en massa för att d dök upp nått emellan