Nya kombinationer med mostarda

Ni som följt mig här ett tag minns kanske när jag besökta Paola Calciolari på Le Tamerici. Le Tamerici är ett av de första företagen som min mamma började samarbeta med för ca 15 år sen. Läs gärna inägget från i somras här. 

 

Jag är inte en person som använder mostarda till allt hela tiden me jag tycker det är riktigt gott ibland. Om jag ska välja en favorit blir det Apelsin men såklart beror det på till vad. Men Apelsin är lite som en joker, den funkar till det mesta. 

De som säljer bäst är dock såklart Fikon och Päron. 

Mostarda är alltså senapskanderade frukter. Se det lite som en marmelad med senaps essäns i. Senapen ger en rejäl hetta, ett bett som ska ”slipa” av fett och sälta från t.ex ost eller chark. 

 

På bilden ser ni Salame Veneto från Bazza med apelsinmostarda samt Bleu D’aosta från Panizzi med rödlöksmarmelad. 

 

Men jag tycker lite som med vin. Det är lätt att man blir snobbig och är väldigt tydligt vad som passar till vad. Jag brukar säga att det viktigaste är att du själv tycker om det. Vill du äta fikonmostarda till en färsk ost, gör det. Vill du äta päronmostarda till en berusad ost, gör det. Det viktiga är att man själv tycker det är gott. Det är det som är så roligt med mat och smaker! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudiohjort - Italiana Food Selections - Stockholm - Sverige - Sweden - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - letamerici - mantova - mostarda - paolacalciolari