Paccheri Carbonara med Salsiccia

Hej! 

 

Idag, på #pastatorsdag ska jag bjuda på en riktig god pastarätt. Det är lite som en twist av en klassisk Carbonara. Istället för griskind använde jag Salsiccia och istället för Bucatini använde jag Paccheri. 

 


 

Paccheri alla Carbonara con Salsiccia 2 pers

  • 200 gr Paccheri, Rustichella D’Abruzzo
  • 300 gr Salsiccia, Silvano Mori
  • 2 hela ägg
  • 3 äggulor
  • 100 gr parmigiano reggiano, finriven
  • Svartpeppar
  • Salt
 
 
 
 
  1. Ta bort fjälstret från Salsiccia. 
  2. Bryt upp den i små bitar och lägg i en kall stekpanna utan fett. 
  3. Sätt på medelvärme på stekpannan och låt steka tills Salsiccia har fått fin färg.
  4. Låt vila på lite hushållspapper. 
  5. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men dra av 2 minuter. 
  6. Under tider vispar du ihop ägg, äggula, Parmigiano Reggiano och svartpeppar. 
  7. Spara 2 dl pastavatten. 
  8. Häll av pastan. 
  9. Blanda Paccheri, ägg/Parmigiano och 1 dl pastavatten. Värmen ska vara AVSLAGEN på plattan. 
  10. Rör om ordentligt, ca 1 minut. 
  11. Låt vila 2-3 minuter till. Rör om igen. Det ska vara krämigt!
  12. Servera på varma djupa tallrikar och toppa eventuellt med mer peppar och Parmigiano. 

 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 

#pastatorsdag - Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - bästa pastan - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - italianafoodselections - mattips - middastips - paccheri - pasta - pastatorsdag - salsiccia