Torchietti med tomatsås och ricotta

Vad länge sen jag gjorde denna rätt. Helt galet vad gott det är. Att det dessutom går så fort att laga den är ju en superplus. Även Jenny sa ”är maten redan klar?”. Jag använde Torchietti men hittar ni inte de köpt mafalda som egentligen är de som jag ville ha:) Om inte funkar typ fusilli bra också. 

 


 

Torchietti med tomatsås och ricotta 4 pers

 

 

  • 500 gr Torchietti, Rustichella D’Abruzzo
  • 200 gr ricotta, gärna på buffelmjölk
  • 50 gr parmigiano-reggiano, riven
  • 2 burkar cosi comé röd datterinotomat i vatten, krossade med händerna. 
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 kruka färsk basilika, grovs hackade blad
  • EVOO
  • Salt 
  • Svartpeppar

 

 

  1. Krossa tomaterna med händerna, de ska vara lite bitar av tomater kvar, jag gillar den rustika känslan. 
  2. Fräs vitlöken i lite EVOO tills den precis börjar få färg. 
  3. Tillsätt tomaterna och puttra 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet men dra av 2 minuter. 
  5. Tillsätt ca 1 dl pastavatten i tomatsåsen och all ricotta. Rör om tills ricottan är helt utblandad med såsen. 
  6. Häll av pastan och blanda den med såsen. Rör om ordentligt. 
  7. Tillsätt eventuellt lite mer pastavatten samt parmigiano-reggiano. 
  8. Slå av plattan, tillsätt basilika, rör om ordentligt och låt nu vila 3-4 minuter. 
  9. Servera på djupa varma tallrikar toppas med färsk basilika och EVOO. 
 

 

Smaklig måltid! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - bästa pastan - cosicome - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - italiana food selections - pasta - pastatorsdag - recept - ricotta - tomatsås