En heldag på havet

 

Shit vad den här helgen har flugit förbi. Nu har vi precis kommit hem, håller på laga middag och jag har även lyckas sälja min espressomaskin på blocket. Försöker sälja allt möjligt nu inför flytten. 

 

Helgen på landet har varit super. Kul att mina föräldrar och jennys föräldrar umgås mer än bara en middag och ännu roligare att det gått så bra. Alla verkar verkligen haft det trevligt. Maten och drycken har varit riktigt nice. 

 

Idag har vi haft en hel dag ute på sjön, åkte till en ö där det bara var vi. Fikade, badade hundarna. Solade. Nu har vi alla blivit rejält solkyssta!

 

Trevlig kväll, 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - Italien - Skärgården - Stockholm - Stomnarö - food - food' - food'food - foodfood - foodie - italiana food selections - svergi
Mat

Heldag på landet

Mamma, pappa, Luna och Milele kom igår ut till Stomnarö. Vi hade en riktigt slapp dag med mycket gods mat, vin umgänge och fina promenader. 

Matjessill är ju en av mina absoluta favoriter, en maträtt som ger mig sommarkänsla. 

På kvällen grillade vi kalventrecote. Kalv äter vi för lite av tycker jag. Så otroligt mört och saftigt. Man blir inte lika tung i magen som när man äter nåt gott hängmörad kött. 

 
 

 

Vi tog en riktigt fin promenad och min dröm om att köpa ett ställe här ute i skärgården blir större och större. Nu kan jag av ekonomiska själv in köpa något coolt ställe då jag precis skuldsatt mig upp över öronen för att köpa företaget men jag tänker att jag börjar kolla nu och så sakta men säkert är ju företaget avbetalat och lite pengar kan man börja investera.

 

 
 

Ciao ciao

 

/Claudio

Koreansk BBQ med Hida-Gyu biff

OK så igår åt vi en av de bättre måltiderna jag ätit. En Koreansk BBQ. 

Jag har aldrig gjort det förr så jag visste in exakt vad jag skulle göra men googlade runt, pratade lite med folk så tillslut blev det en riktigt pang kväll! 

 

 

 

Köpte tre olika kött. Hida-Gyu från Japan, högra rankad än den bästa Kobe. Svensk hängmörad entrecote och lite secdreto iberico. Allt i ganska tunna skivor, ca 0,5 cm. 

I mitten av bordet ställde vi en konrogrill. Läs mer om Konto HÄR om ni vill. 

Sen är det alla tillbehör. 

Vi gjorde en salladslök sallad, rättikssallad, plockade fina stora salladsblad av hjärtsallad, gjorde dipsås och köpte gochujangsås och fermenterad bönpasta. 

 

Allt ställs fram på bordet och sen grillan man själv sitt kött, lägger det i ett salladsblad och toppas med de olika såser och sallader som man önskar. 

Jag trodde det skulle vara lite krångligare att greppa men det gick snabbt. En del att strimla och hacka men det gör man tillsammans på ett nafs. 

 

Så detta serverade vi: 

 

Hida-Gyu biff

Hängmörad entrecote

Secreto iberico

Salladslöks sallad

Rättikssallad

Gochujangsås

Fermenterad bönpasta

Dipsås

Hjärtsallad

 

Köttet och salladen är bara att skära upp. Bänpastan och gochujangsås köpte jag färdig på Korea store. 

 


 

 
 

Rättikssallad

 

 • 500 g rättika
 • 1 msk socker
 • 1 msk äppelcidervinäger
 • 2 tsk salt
 • 1/2 tsk Peperita habanero choclate (#9)

 

 1. Skala och skiva rättikan tunt.
 2. Strimla de sen i fina strimlor. 
 3. Blanda med övriga ingredienser.
 4. Låt stå i kylen minst 30 min.

 

 
 

Salladslöksallad: 

 

 1. 2 knippen salladslök
 2. 4 msk Japansk soya
 3. 1 msk sesamolja
 4. 1/2 tsk Peperita habanero choclate (#9)
 5. 2 msk sesamfrön

 

 1. Strimla salladslöken väldigt tunt.
 2. Blanda ihop alla övriga ingredienser och blanda med löken. Låt stå i kylen till servering. 
 
 

 

Ställ fram allt på bordet. Drick kall ljus öl till eller ett kallt vitt vin med lite sötma. 

En magiskt kväll utlovas med massa goda smaker och ett grymt socialt trevligt tillfälle. 

 

Smaklig måltid, 

Ciao ciao

 

/Claudio

BBQ - Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - Korea - Stockholm - asian - entrecote - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - hidagyu - italiana food selections - italianafoodSelections - koreanbbq - korenskt - secretoiberico