Min första Muscle up

(null)

(null)

(null)

Asså fan vad jag är glad. Har haft en rent energimässigt tuff vecka. Trött och utmattad. Jag har tränat ordentligt men varje gång har jag känt mig riktigt illamående efter. Kosten har jag skött bra. 

Idag hade Jenny skrivit till mig och skrev att vi skulle klättta i rep, göra muscle ups och såna lite roliga saker idag. Fett glad blev jag men tänkte sen att det aldrig kommer gå. Men jag jobbade på, åt en bra lunch, mellis och sen lite riskakor och bcaa innan träningen. 

Fatta lyckan när jag då idag sätter min första muscle up! Men hjälp band men va fan ändå. Min första! 

Nu har jag ätit en god middag bestående av ugnsbakat anklår, tomatsallad och en fänkål. 

Ciao ciao

/Claudio 


Crossfit - Stockholm - foodio - foodio.nu - italianafoodselections - muscleup - nöjd - stolt - träning

Fusilli med svartkålspesto

 

Torsdag betyder pasta hemma hos oss och idag vill jag tipsa om den här rätten, Fusilli med svartkålspesto. Svartkål tycker jag är grymt gott, i sallader, kokt, stekt. Grymt underskattat. 

Om man har några hemma som är svåra med att äta grönsaker kan detta vara en räddning, själv äter jag den för att jag tycker att det är sjukt gott! 

 


 

Fusilli med svarkålspesto 2 pers

  • 200 gr svartkål, grovt nedskruren
  • 70 gr parmigiano-reggiano, finriven
  • 50 gr cashewnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • Citron
  • Salt

 

  1. Koka svartkålen i lätt saltat vatten i 15 min. Häll av och låt svalna. 
  2. Rosta nötterna i en stekpanna utan fett tills de börjar få färg. Låt svalna. 
  3. Blanda alla ingredienser i en matberedare. 
  4. Mixa till en slät pasta. 
  5. Smaka av med salt och citron. 
  6. Koka Fusilli col buco från Rustichella D’Abruzzo enligt anvisningar på paketet men dra av 2 minuter på koktiden. 
  7. Spara 1-2 dl pastavatten. 
  8. Häll av pastan och blanda med peston. Tillsätt lite pasta vatten och rör om. Låt vila 3-4 minuter.
  9. Servera på varma djupa tallrikar och toppa med lite extra Parmigiano och en stråle riktigt god EVOO.

 

Ciao ciao

 

/Claudio


Claudio - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - blogg - bästa pastan - food - food - food' - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - fusilli - italiana food selections - kale - matblogg - pasta - pastatorsdag - pesto - svartkål

Låg energi

(null)

(null)

(null)

Var helt slut idag efter träningen. Man ska va helt slut när man tränat men nu var jag inte bara trött av träningen, kände mig tom, tömd på energi. Det var verkligen bara bita ihop och köra på. Det enda jag ville var att lägga av men jag ger mig inte!

Lite kan det nog vara för att det blivit ganska mycket nu på sistone. 
Håller på sälja min lägenhet, jobbet, driften av företaget, flytten till nya lägenheten, träningen, vikten, Nero...ja en hel del. Men jag känner ändå att jag har koll på läget. Tror nig mer det har med min kost att göra. Att jag just nu testar på periodisk fasta. Så jag äter alltså 8 timmar om dagen och fastar 16. 

Jag äter mellan 12-20.

Idag har jag ätit:

12.00
1 dl ris
1 kycklingfilé 

14.00
2 ägg
1 knäckebröd 

17.00
1 proteinshake 

19.30
3 kycklingklubbor (drumsticks)
Tomat
Lök
Kokt Agretti (grönsaker på bild)

Inte superlite mat men betydligt mindre än vad jag brukar. Då tränar jag också varje dag (HÅRT) och promenerar med viktväst 30-60 min varje morgon. 

Ska bli grymt spännande att väga mig på
Torsdag. Räknar med att jag är under 98 kg nu. I så fall är det 100% värt det även om jag har såna här låg energi dagar. 

Ciao ciao

/Claudio 
Claudiohjort - banta - diet - diettips - fett - foodio - foodio.nu - förbränning - periodiskfasta - träning