Koreansk BBQ med Hida-Gyu biff

OK så igår åt vi en av de bättre måltiderna jag ätit. En Koreansk BBQ. 

Jag har aldrig gjort det förr så jag visste in exakt vad jag skulle göra men googlade runt, pratade lite med folk så tillslut blev det en riktigt pang kväll! 

 

 

 

Köpte tre olika kött. Hida-Gyu från Japan, högra rankad än den bästa Kobe. Svensk hängmörad entrecote och lite secdreto iberico. Allt i ganska tunna skivor, ca 0,5 cm. 

I mitten av bordet ställde vi en konrogrill. Läs mer om Konto HÄR om ni vill. 

Sen är det alla tillbehör. 

Vi gjorde en salladslök sallad, rättikssallad, plockade fina stora salladsblad av hjärtsallad, gjorde dipsås och köpte gochujangsås och fermenterad bönpasta. 

 

Allt ställs fram på bordet och sen grillan man själv sitt kött, lägger det i ett salladsblad och toppas med de olika såser och sallader som man önskar. 

Jag trodde det skulle vara lite krångligare att greppa men det gick snabbt. En del att strimla och hacka men det gör man tillsammans på ett nafs. 

 

Så detta serverade vi: 

 

Hida-Gyu biff

Hängmörad entrecote

Secreto iberico

Salladslöks sallad

Rättikssallad

Gochujangsås

Fermenterad bönpasta

Dipsås

Hjärtsallad

 

Köttet och salladen är bara att skära upp. Bänpastan och gochujangsås köpte jag färdig på Korea store. 

 


 

 
 

Rättikssallad

 

  • 500 g rättika
  • 1 msk socker
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk Peperita habanero choclate (#9)

 

  1. Skala och skiva rättikan tunt.
  2. Strimla de sen i fina strimlor. 
  3. Blanda med övriga ingredienser.
  4. Låt stå i kylen minst 30 min.

 

 
 

Salladslöksallad: 

 

  1. 2 knippen salladslök
  2. 4 msk Japansk soya
  3. 1 msk sesamolja
  4. 1/2 tsk Peperita habanero choclate (#9)
  5. 2 msk sesamfrön

 

  1. Strimla salladslöken väldigt tunt.
  2. Blanda ihop alla övriga ingredienser och blanda med löken. Låt stå i kylen till servering. 
 
 

 

Ställ fram allt på bordet. Drick kall ljus öl till eller ett kallt vitt vin med lite sötma. 

En magiskt kväll utlovas med massa goda smaker och ett grymt socialt trevligt tillfälle. 

 

Smaklig måltid, 

Ciao ciao

 

/Claudio

BBQ - Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - Korea - Stockholm - asian - entrecote - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - hidagyu - italiana food selections - italianafoodSelections - koreanbbq - korenskt - secretoiberico