Mört och saftigt ugnsrostat lamm

 

En gång om året köpet vi ett helt lamm som jag sen styckar själv från Jennys pappas bror. Stomnarölamm. Galet nice! 

Jag gillar att stycka loss sidan så det blir som ett sidfläsk av lamm. Massa smak. Vanligtvis brukar jag rulla den, lite som en porchetta men det är lite mer jobb. Om ni är sugna på det så kolla in det receptet HÄR. Detta recept gjorde jag på morgonen, la in i ugnen och när jag kom hem efter jobb och träning var allt klart. 

Har du inte lammsida kan du använda en annan lite tuffare detalj från lammet, bog, stek eller något annat. Eller varför inte för med fläsksida, oxkind, högrev eller vad du nu har hemma

 


 

  • 1 kg lammsida, skuren i grova bitar 2-3*2-3 cm
  • 4 morötter, grovt skuren
  • 5 schalottenlökar 
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk EVOO
  • 1 msk ung balsamvinäger
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk malen Peppar
 

 

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke och och lägg upp på en plåt. 
  2. Kör in plåten i ugnen och låt gå på 100 grader täckt med aluminumfolie i ca 8 timmar. 
  3. Servera med rostad potatis och lite kvargtsatsiki  

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 

Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - food - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio - foodio.nu - italiana food selections - lamb - lamm - matblogg - matbloggstips - middag - middagstips - middastips - mört - recept - recepttips - saftigt - sida - tips