Parma parma PARMA!

Ciao Italia! 

 

Vad jag älskar att komma ner till Italien. Jag får alltid som en boost av energi. Om det är doften, människorna, maten, luften eller vad vet jag inte. Säkert en mix. Denna gång är vi i Parma för att besöka den stora mässan Cibus. Vi har checkat in på ett grymt fint ställe som ska få ett egen inlägg i dagarna, ett slott i Felino. Helt magiskt. 

 

Igår gick vi inte på mässan utan besökte lite olika butiker i Parma. Jag får hålla i mig lite för man får enormt med idéer och tanker kring vad jag skulle kunna utveckla hemma i Stockholm. Men en sak i taget:)

 

Parma ligger i Emilia-Romagna. Kallas även för ”den glada och feta regionen”. Anledningen är för att de äter mycket färsk pasta, grädde, smör, chark, Parmigiano…Så det är vad vi äter. Men nån form av måtta…Eller?:)

 

Men då får man bara träna och röra på sig mer! Sprang igår och sprang backintervaller imorse. 

 

Restaurangen igårkväll, KM90 var helt super! Ni som har varit på Eataly så var det här lite som det fast lite mindre och riktigt riktigt nice tycker jag. 

 

Vi åt chark (parma, coppa, pancetta) noci torta fritta (friterat bröd), tortellino med smör och parmigiano och sen en bollito (kokt kött med olika såser). Mätt som en…Men så sjukt gott! 

 
 

 

 

Nu måste vi iväg, mamma står förmodligen och väntar på mig..:)

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Chark - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Parma - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio.nu - matresa - parma