Sammanfattning av Parma

Parma avklarat för denna gång. Riktigt bra besök. Lite för kort del kanske för vår skulle då vi jobbar med så många som ställer ut att det egentligen behövs två hela dagar för att hälsa på de sen 2 dagar för att kolla nyheter. Nu gjorde vi allt på två dagar totalt vilket innebär högt tempo. Men det är nice! 

 

Vi har träffat de flesta stora som vi jobbar med, kommit överens om en hel del nyheter som ska in och kollat på vad vi kan förbättra och förändra. Jag tror inte man kommer så långt om man är för fyrkantig och inte provar något nytt. Samtidigt ska vi inte uppfinna hjulet på nytt eller prova sakar som vi tidigare inte lyckats med. Det är en balans. 

 

Parma i sig är en trevlig stad tycker jag. Liten och väldigt välmående. När man gick i stan kände man det, rena gator, fina bilar, mycket märkeskläder. Men inte så konstigt. En liten stad men knappt 200 000 invånare där de har några av de mest välkända produkterna. Prosciutto di Parma och Parmigiano Reggiano. 

 

Maten i Parma är god men det räcker men några dagar. 

 

Chark i olika former är de sjukt bra på. Pasta då blir det anolini i buljong eller smör som är lite som en liten ravioli. Varmrätterna kokt kött, trippa men varmrätterna är inte deras grej. Galet gott och så dricker man gärna lite Lambrusco till, ett bubbligt rött vin. Men som sagt. 2-3 dagar räcker sen är man sugen på annat:) Tycker jag! 

 

Nu är vi framme i Napoli. Checkade in på ett riktigt nice hotel, högt uppe på en kulle med fin utsikt men inte så centralt som jag hade hoppats på. Aja, vi ska ändå åka om två timmat och kom hit igår vid midnatt. Vi ska ut till Positano för att fira min syster som fyller 30 år och träffa några producenter. 

 

Hoppas ni får en fin dag, 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - Parma - cibus - cibus2018 - food - food' - food'food - foodfood - foodie - foodio - foodio - foodio - foodio.nu - italiana food selections