Gnocchi alla Sorrentina

En av de mest kända rätterena från Italien. Jag tycker det är helt sjukt gott, bara köpa bra tomater, bra ost och gnocchi så är man där! Det är en enkel rätt att laga. 
Jag använder alltid glutenfria Gnocchi från Rustichella D'abruzzo, tycker de är helt fenomenala. Klart man kan göra egna om man tycker det är kul. 
Fördelen med dessa gnocchi är att om mana bara kokar de några minuter extra i såsen behöver de inte ens kokas i vatten först. 
 
 

 
Du behöver ( 4 pers )
 
  • 2 burkar tomater på burk (Jag använde datterino från Cosi Comé)
  • 1 påse (250g) glutenfri gnocchi eller perle från Rustichella D'abruzzo
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 gr parmigiano reggiano
  • 100 gr buffelmozzarella
  • Basilika 
  • EVOO
  • Salt

Gör såhär
 
  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Finhacka vitlöken
  3. Fräs vitlök i lite EVOO i en kastrull tills vitlöken mjuknat
  4. Häll på tomaterna och puttra i 20-30 min
  5. Smaka av med salt och färsk basilika
  6. Häll gnocchi/perle ner i tomatsåsen och låt puttra i 5 minuter
  7. Riv Parmigiano Reggiano
  8. Smörj en ugnsform med EVOO
  9. Häll gnocchi med tomatsåsen ner i ugnsformen
  10. Strö över den rivna Parmigiano Reggiano
  11. Bryt sönder mozzarellan och tryck ner den gnocchin lite lätt
  12. Gratinerna i ugn i ca 15 min eller tills du fått en yta som du är nöjd med
 
Smaklig måltid
 
ciao ciao
 
/Claudio
 
 
 
 
 
 
 
 
Claudio blogg - Italiana Food Selections - Rustichella d’abruzzo - blogg - blogg tips - bästa pastan - foodio - foodio matblogg - foodio.nu - gnocchi - gnocchi alla sorrentina - middag - middags tips - middagstips - pasta - sorrentina