Tillbaka i Umeå

Umeå. Alltid en speciellt känsla att komma hit. Som många av er vet bodde jag här under 4 år när jag pluggade på Universitetet. Ni kan läsa mer om mina tidigare resor i Umeå HÄR, HÄR och HÄR. 

 

 
 

 

Idag är första novellodemon. Novello alltså färskpressad extra jungfruolivolja är ganska en av de roligaste och viktigare gastronomiska händelserna som händer varje år i alla fall om man bryr sig om råvara. Novello är alltså inte en typ av olja. Novello betyder bara att den är ny, färskpressad. Det är alltså samma olja som säljs nu som i sommar. Men just nu är den oljan novello, dvs färskpressad. Jag avråder alla från att köpa olja som heter novello senaste än Januari.

 

Demon gick grymt bra, säljer alltid mycket här.

Blir mycket Norrland för mig i november. 

För er som följer mig här och vill träffas och köpa olja är mitt schema för Novellosäsongen såhär:

 

  • 9 - 10 nov, Umeå på Duå
  • 16 - 17 nov, Stockholm på Garpes (Bromma)
  • 23-24 nov på, Luleå på Hemmagastronomi 
  • 30 nov - 1 dec, Skellefteå på Stadskällaren

 

Efter jobbet gick vi ut och åt. 

Jag, Per och Lars som äger Duå och Elin som är tillsammans med Per. Super nice gäng! Vi gick lite otippat till ett Etiopiskt/Eritrianskt ställe som var riktigt gott. Enkelt, rustikt men bra! Mycket krydda! Jag gillar sån mat, man äter med händerna, perfekt att dela. 

 

 
 

 

Jag har sagt det förr men jag gillar verkligen livsstilen med detta jobb. Det är inte ett jobb. Det är ett sätt att leva. Kunder är inte kunder. De är mer vänner. Spelar ingen roll om jag jobbar eller inte. Jag skulle göra samma saker ändå. 

 

Nu är det dags att sova. Hade hoppats på att vakna upp imorgon bitti och kanske ta en löprunda om det inte är för kallt ute. 

 

Sov gott!

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Italiana Food Selections - duå - foodio - jobb - livsstil - middag - umeå