Kalvtartar med kantareller

(null)

(null)


Nyplockade kantareller är helt magiskt. Skogens guld.
Det finns så mycket man kan göra med kantareller eller med svamp generellt. 
Stora favoriter från min sida är risotto, pappardeller med svamp och en klassisk svamptoast. 

(null)

(null)


Här är ett recept på en tartar med kantareller med inspiration från resan i Abruzzo i somras och jag använder råa kantareller.
Enkelt och galet gott! Detta recept räcker som förrätt för 2 personer. 

  • 200 gr kalvytterfile, finhackad (ej malen)
  • 1-2 dl färska kantareller, finhackade
  • 2 msk riktigt god EVOO
  • Salt
  • Parmigiano Reggiano 

(null)

(null)

(null)

(null)


  1. Blanda ihop kött, svamp, EVOO och salt. 
  2. Låt stå i kylen ca 30 min. 
  3. Smaka av med mer salt och EVOO. 
  4. Lägg upp på tallrik och toppa med fint riven Parmigiano Reggiano. 

Det behöver inte vara svårare än såhär! 

Ciao ciao

/Claudio 
claudiohjort - foodio - foodio.nu - höst - kantareller - mat - mat foodio - recept - råbiff - svamp - tartar