Mentalbeskrivning Nero

(null)

(null)

(null)


Igår var vi på ett MH, Mentalbeskrivning Hund för Nero. Det var vår uppfödare Micke på Humlegårdens kennel i Nossebro utanför Alingsås som anordnade det. 

Många frågar varför man gör det? Är det något fel på Nero? Nej nej verkligen inte. 

Såhär beskriver Svenska Brukshundsklubben MH:
"Svenska Brukshundklubbens mentalbeskrivning hund (MH) beskriver din hunds beteenden och ger dig en bra bild av vem du har i andra änden av kopplet."

Det finns inget rätt och fel utan det är helt enkelt en beskrivning av hundens beteende. Vad man själv ser som bra eller dåligt är ju olika från person till person och vad man ska använda hunden till. 

Under ett MH går man en bana i skogen där man gör olika moment. Banan tar ca 45 min och man gör allt från att testa lek, rädsla, passivitet, aggression, följande. Ja allt! 

Jag tänkte lista upp enligt mig 5 bästa och de 5 sämsta egenskaperna vi nu har på pappret efter Neros MH. 

(null)

(null)

(null)

(null)

5 sämsta
  1. Hantering. Nero Accepterar att bli hanterad av främlingar men gillar det inte. Morrar lite. 
  2. Samarbete med främling. Han samarbetar helt ok med främlingar men tappt ganska snabbt fokus och interesse. Gillar det inte så mycket.
  3. Samarbete med mig. Jag är inte det bästa som finns för Nero. Finns en roligare person eller leksak är den mer intressant än mig. 
  4. Skott. Avbryter lek och sätter sig vid publiken vid skott. Vill inte leka igen. 
  5. Inkallning. Nero kommer inte till mig när jag ropar efter honom när han härjar runt med en leksak. 
5 bästa

  1. Leklust. Otroligt mycket leklust och hög fart in i leken! KUL
  2. Gripande. Hugger tag rejält i leksaken med ett bra grepp. 
  3. Hot/Aggression. Visar inga hot eller aggressionsbeteende när han själv ovh stöter på en främling i skogen som vill leka. Va lite orolig här..
  4. Rädsla. Visar ingen som helst rädsla för överraskande moment. Går fram och skäller och gör utfall utan att bita. Vi kan gå trygga med honom på natten i skumma områden:)
  5. Tappar intresse. Såfort jag visat att det är ok tappade han intresse för "den farliga gubben" och gick vidare med mig. 
Så vad ska man säga för att sammanfatta detta? Ja det är väldigt mycket hund. Mer hund än vad vi trodde från början. 
Han är inte en aggressiv hund som jag ibland trott. Den aggressivitet han kan visa beror tyvärr på dåligt ledarskap från mig och Jenny. 
De som jobbade på MH poängterade flera gånger att han kan bli en helt fantastiskt hund men det gäller att ha hårda nypor och konsekventa beteenden. De säger också att han kommer kunna bli grym att tävla med. 

Väldigt spännande, riktigt kul dag. Jag va sjukt nervös innan. Tänk om han biter någon, rymmer eller vad som helst. Men det gick riktigt bra. Nu ska vi lägga upp en plan gör hans träning och se till att han blir en perfekt hund för oss. 

Ciao ciao

/Claudio 


Claudio hjort - MH - Nero - familj - foodio - hund - lek - liv - mentalbeskrving hund - mycket hund - rottweiler