Penne all'arrabbiata

 
En klassisker som aldrig är fel. Penne all'arrabbiata är egentligen en tomatsås med lite chilipeppar. Arrabiata/arrabiato betyder arg eller förbannad på italienska och betyder alltså att det ska vara så pass starkt att man svär till lite när man äter den. 
Det är få ingredienser i denna rätt så se till att köpa riktigt bra råvaror. 
 
 
 
Du behöver ( 4 pers )
500 gr Penne Lisce, Rustichella D'Abruzzo
2 burkar datterinotomater, Cosi Comé
1 tsk hackad chilipeppar eller en nypa torkad
4 vitlöksklyftor
2 msk EVOO
Salt
Persilja
 
Gör såhär
Finhacka vitlöken.
Fräs vitlök i EVOO så löken blir gyllenbrun men inte bränd.
Tillsätt chilin och fräs en minut.
Häll på tomaterna och låt koka upp
Sänk temperaturen och låt puttra på medelvärme ca 30 min, tomterna ska reduceras till nästan hälften
Smaka av med salt. 
Koka tomaterna enligt anvisningar på paketet men dra av 2 minuter. 
Spara 1 dl pastavatten.
Häll av pastan och blanda med tomatsåsen och hälften av pastavattnet. 
Blanda runt ordentligt, lägg på ett lock och låt vila i 2-3 minuter. 
Tillsätt eventuellt med pastatten om det blivit torrt. 
Blanda i 1-2 msk finhackad bladpersilja och servera på varma djupa tallrikar. 
 
Ciao ciao
 
/Claudio
 
 
 

Claudio hjort matblogg - Italiana Food Selections - Italiensk mat - arrabiata - blogg recept - blogg tips - foodio - foodio matblogg - middags tips - penne - penne all'arrabiata - tomatsås