Penne all'arrabbiata

 
En klassisker som aldrig är fel. Penne all'arrabbiata är egentligen en tomatsås med lite chilipeppar. Arrabiata/arrabiato betyder arg eller förbannad på italienska och betyder alltså att det ska vara så pass starkt att man svär till lite när man äter den. 
Det är få ingredienser i denna rätt så se till att köpa riktigt bra råvaror. 
 
 
 
Du behöver ( 4 pers )

·         500 gr Penne Lisce, Rustichella D'Abruzzo

·         1 burk Corbarino tomater från Italiana Vera

·         2 vitlöksklyftor

·         2 msk EVOO

·         Salt

·         Persilja

·         Chilipeppar från Peperita

 
Gör såhär

1.        Finhacka vitlöken.

2.       Fräs vitlök i EVOO så löken blir gyllenbrun men inte bränd.

3.       Häll på tomaterna och låt koka upp

4.       Sänk temperaturen och låt puttra på medelvärme ca 30 min.

5.       Smaka av med salt. 

6.       Koka pastan enligt anvisningar på paketet men dra av 2 minuter. 

7.       Spara 1 dl pastavatten.

8.       Häll av pastan och blanda med tomatsåsen och hälften av pastavattnet. 

9.       Blanda runt ordentligt, lägg på ett lock och låt vila i 2–3 minuter. 

10.    Tillsätt eventuellt mer pastavatten om det blivit torrt. 

11.     Tillsätt chili efter smak och blanda även i 2-3 msk finhackad persilja.

12.    Servera på varma djupa tallrikar och såklart toppa generöst med en riktigt bra EVOO!

 
Ciao ciao
 
/Claudio
 
 
 
 
Claudio hjort matblogg - Italiana Food Selections - Italiensk mat - arrabiata - blogg recept - blogg tips - foodio - foodio matblogg - middags tips - penne - penne all'arrabiata - tomatsås