Lyxig matjessill

 
 

Wow wow wow!! De här smakerna, det verkligen Sverige för mig. Jag absolut älskar matjesill! Idag ska vi till lunch göra ett fat med matjesill, färskpotatis, gräslök, rödlök, smetana och brynt smör. Helt sjukt gott. Enkelt att servera och inte svårt att göra! Såhär gör du. Har du inte Norröna matjesill så köp en annan men lägg gärna lite tid på att hitta den. Den är episk.

Perfekt till midsommar eller som en härlig lunch under sommaren!

Du behöver (6 pers)

  • 700 gr färskpotatis, kokt med lite dill och salt
  • 6 fileér Norröna Matjesill
  • 4 kokta ägg
  • 1/2 kruka gärslök
  • 1/2 rödlök
  • 150 gr brynt smör
  • 5 msk smetana/gräddfil

Gör såhär

  1. Tvätta och koka potatisen med lite salt och dill.
  2. Bryn smöret. Att bryna smör är lätt. I med smör i en kastrull på medelvärme. Låt puttra, rör om då och då. Du vill få en brun färg på smöret, inte bränt dock! När det är klart, ställ åt sidan. Det ska dofta nötigt, honung.
  3. Koka äggen. Låt svalna och dela sen på 4. 
  4. Strimla sillen.
  5. Lägg ut potatis i botten av ett fat. 
  6. Finhacka lök och gräslök.
  7. Lägg på sill, lök och ägg så du tycker det ser fint ut.
  8. Ringla över några msk brynt smör. 
  9. Klicka på smetsana/gräddfil. 
Ciao ciao
 
/Claudio

 

 
  
 
  
  
 
 
 
Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - foodie - foodio - lunchtips - matblogg - matjefat - matjesill - middagtips - midsomarrecept - midsommar - receot - sill - sommar