Bruschetta med vitkål och Parmigiano

 
Enkel att göra och känns lyxig att severa. Servera som plockmat, förrätt eller tillbehör till varmrätten. 
 
Du behöver (4 pers)
  • 1/4 vitkål, fint strimlad
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 50 gr Parmigiano Reggiano, fint riven
  • 2 vitlöksklyftor, skalad
  • Balsamvinäger, lagrad, densitet på över 1,32
  • EVOO
  • Salt 
  • Peppar

 Gör såhär

  • Blanchera den strimlade vitkålen i saltat vatten. Låt svalna. 
  • Finhacka den ena vitlöksklyftan och fräs i lite evoo utan att den bränns. 
  • Slunga runga den blancherade vitkålen i stekpannan med olja och vitlök så vitkålen bli ljummen. 
  • Rosta/grilla brödet så det får fin färg.
  • Gnid in bägge sidorna av brödet i vitlök.
  • Lägg upp på ett fat. 
  • Lägg på 1-2 msk av vitkålen på varje bruschetta. 
  • Var generös med parmigianon, den ska nästan täcka bruschettan. 
  • Toppa med några droppar balsamici och en rejäl stråle kraftig EVOO!
 
Ciao ciao
 
/Claudio
Parmigiano - antipasto - blogg recept - bruschetta - foodio - foodio blogg - foodio matblogg - förrätt - mat tips - middag - middagstips - vitkål