Sallad med parmaskinka och vattenmelon

 

Perfekt som lätt lunch eller som en förrätt. Denna rätt passar även perfekt att göra på ett stort fat och servera på buffé! Se till att köpa en riktigt bra skinka. Lägg lite extra pengar på de. En bra Parmaskinka ska kosta över 500-900 kr/kg när man köper den i manuella disken. 

 

Du behöver (2 pers)

  • 100 gr Prosciutto di Parma. Jag köper enbart från producenterna Sant Illario eller Devodier. 
  • 1 skiva vattenmelon, skuren i ganska grova bitar
  • 4-5 kronärtskockor, delade på mitten
  • 150 gr Robiola 3-latti, krämig ost från Piemonte gjord på ko, får och getmjölk.
  • Lagrad balsamvinäger, minst 1,3 i densitet. 
  • EVOO

 

Gör såhär

  1. Viktigt att skinkan får komma upp i rumstemp. 
  2. Lägg upp skinkan på en tallrik. Inga rosetter eller så utan klä in hela tallriken i tunna skivor skinka. 
  3. Fördela sen vattenmelon, kronärtskockor och Robiola jämt och snyggt över tallriken. 
  4. Droppa över balsamvinägern och en bra stråle riktigt bra EVOO! 

 

Smaklig måltid! 

 

/Claudio

 

 
 
 
 
blogg recept - foodio - foodio blogg - förrätt - kronärtskockor - lunch - lunchtips - mat tips - matblogg - parmaskinka - robiola - sallad - sommar - sommarmat - sommarsallad - vattenmelon