Frittatina di Maccheroni

Frittatina di Maccheroni, överbliven spaghetti som blir något helt magiskt!

Den här rätten är förmodligen en av de rätter som mest påminner mig om mina somrar som barn på stranden i Italien. Mamma lagade alltid detta till oss. Det var och är en stor favorit! Än idag när jag tar en tugga minns jag hur vi satt under parasollet på stranden och fick lunch av mamma. Underbar tid och det är jag något med 100% kommer göra till mina barn. 

Om man ska sammanfatta hela rätter är det egentligen en omelett med pasta. På italienska heter det ”Frittatina di Maccheroni”. Det är så sjukt enkelt att göra och förmodligen den absolut bästa sätten att ”bli av med” överbliven spaghetti. Om det nu någonsin kan bli över…

 


Du behöver (1 persson) 

 

 • 100 gr spaghetti, kokt och heltnedkyld
 • 30 gr riven parmigiano-reggiano (eller mer om du vill:)
 • 2 ägg
 • Svarpeppar, efter smak
 • Salt
 • EVOO

 


Gör såhär 

 1. Vispa ihop ägg, parmigiano-reggiano och svartpeppar. 
 2. Blanda ihop med den kalla pastan. Ägget ska ”dressa” pastan. Det jag menar är att pastan ska inte bada i ägg utan tänk att varje spaghetti ska bli omfamnad av ägget. 
 3. Stek på hög temperatur i rejält med EVOO. Stek ca 3 minuter, det ska bli gyllenbrunt ++. Vänd och stek på andra sidan. 
 4. Lägg upp på en skärbräda och låt svalna lite. Strö på lite salt. 
 5. Ät på en gång om du vill eller låt svalna helt och du har en perfekt matsäck, picknick, lunchlåda. You name it.
 
Njut verkligen av denna rätt som ligger mig så varmt om hjärtat. 

Tack mamma för att du lärt mig detta!:)

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 
 
 
 

 

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - bästa pastan - foodie - foodio - frittatina - lunch - maccheroni - matblogg - matsäck - pasta - picknick - spaghetti