Mat - Resa

Pekings gamla kvarter

Hallå hallå, 

 

Vi behövde smälta maten lite efter vår enorma lunch plus att Jennys fötter höll på avlida i klackar så hon ville köpa skor. Vi befann oss mitt inne i centrala Peking med massa shopping både butiker och "malls". Vi promenerade runt lite, köpte skor sen såg jag en matmarknad. Vi gick in men jag var inte imponerad alls! Först var det lite skoj med grillade insekter osv, men sen kom stanken. Jag vet inte vad det var som stank med ibland som det som pustar från döden. Det luktade så vidrigt att även jag tappade aptiten och vi köpte INGET på marknaden. INGET.  

 

 

Nej det är dags att åka till ett tehus. Vi hade kollar upp vart vi skulle och tog en taxi säkert 20 min bort. Väl framme blev vi avsläppta mitt på en gata. Vi började gå och leta själva efter tehuset men hittade inget. Vi frågade en farbror och pekade oss åt ett hål. När vi gått en bit frågade vi några andra som pekade oss tillbaka. 

Vi lyckades ringa tehuset och fick höra att de stängt. För två år sen!!!

Solen hade börjat gå ner och vi skulle börja röra oss hem tills vi såg en lite liten skylt på en bakgata. "Tea House". WIIII! 

Vi gick in och satte oss ner, fick en meny med massa olika te. Beställde in Oolong te och Jasmin te. Supergott och väldigt olika smaker. Oolongen var jordig och mustig medan Jasmin var blommig och aromatisk. 

 
 

När vi hade ätit frukost imorse var det en sak jag var lite besviken över att vi inte hittat. En Jingbing. En sorts crêpe som man kläcker ett ägg på. Sen har man på fermenterat bönpasta, chili, lök, koriander och friterat bröd. På vägen hem när vi letade efter taxi hittade vi en som gjorde såna trots att det är frukost så vi köpte en och delade på. Perfekt snack för jag skulle gymma:)

Det var riktigt riktigt bra. Mycket umami från bönpastan, fräschör från korianders och crisp från brödet. Gott gott!

 

 
 
 
 
 

Ciao ciao

 

/Claudio


Claudio Hjort - Italiana Food Selections - blogg - claudiohjort - food - foodie - foodio - matblogg