Hur man gör den perfekta helbakade fläskkarrén

Fläskkarré är en av mina favorit styckdetaljer. Jag gillar detaljer med mycker smak. Entrecoté, lammnacke, fläskkarré, det finns så många! Vi köper otroligt sällan nån form av file. Fläskfile, oxfile, lammfile. Nej det är inget för mig! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du kan lika gärna använda detta recept för att göra en fläskstek, om du inte vill ha karrén. 
 
Det här receptet är lite nördigt, då jag har en Sous Vide. Nu börjar det förvisso bli mer populärt. Det går superbra och blir grymt gott att göra detta i ugn, kommer beskriva hur även här i receptet. 
 
 
Du behöver
 • 1 stor bit fläskkarré, köp av bästa kvalitet, kostar ändå lite om du jämnför med nöt eller lamm, jag köpte min på Garpes Livsmedel
 • EVOO
 • Salt
 • Svartpeppar
 Gör såhär
 
 1. Börja med att ta fram din fläskkarré. Torka av den lite om den känns lite blöt. 
 2. Salt och peppar rejält och häll på EVOO. Massera in ordentligt. 
 3. Bryn karrén runt om på alla sidor så du får en fin mörkbrun färg med ej bränd.
 4. Här skiljer sig receptet åt beroende på om du har Sous Vide eller inte. 
 5. Sous Vide: Lägg ner karrén i en vackpåse och vacka med lite EVOO. Lägg ner i Sous Vide och låt gå på 54 grader i 48 timmar. Ta upp, sila av såsen i en bunke, lägg köttet på en skärbräda och låt vila. Sila ner skyn i en kastrull och reducera tills ca 2 dl är återstår. 
 6. Ugn:Lägg in karrén i ugen på 70 grader. Stick in en termometer i mitten och låt gå över natten och tills den uppnåt 54 grader. Behåll skyn som finns i plåten och lägg upp kötten på en skärbräda och låt vila. 
 7. Hetta upp en stekpanna på nytt och ge karrén mer färg, den ska bli nästa lite krispig runt om.
 
Servera förslagsvis med rostade potatisar och skyn som blev kvar efter tillagningen.
 
Smaklig måltid:)
 
Ciao ciao
 
/Claudio
 
 
Claudio Hjort - Claudio hjort matblogg - Italiensk mat - bakad - fläsk - fläskkarre - foodio - foodio matblogg - kött - middag - middags tips - middagstips - ugnsrostad