Mat

Enkel fredagsmiddag - Fläskkotlett, ugnsrostade grönsaker och Cime di Rapa

När jag och mina systrar var små och mamma bortrest så lagade pappa såklart mat. Vissa saker gör han verkligen bra som typ Carbonara! En sak som jag inte uppskattade som liten men har verkligen börjat göra det nu är fläskkotlett. 
Pappa köpte då och då hem fläskkotletter och jag tyckte bara de var torra och tråkiga. Men nu på senare år har jag verkligen börjat uppskatta smaken av fläskkött. Plus att det kostar betydligt mindre än nöt, lamm osv så man kan köpa riktiga PANG grisar för lite pengar. 
 
Efter jobbet idag gick jag runt på NK och handlade middag och såg superfina fläskkotletter i disken. Med svål dessutom!! 
 
Både jag och Jenny är supertrötta ikväll så jag ville göra nåt som inte krävde så mycket av mig men som såklart blir gott och följer vår dietplan. Varsin kotlett, varsin potatis, massa svamp, lite lök, polkabeta och massa Cime di Rapa. 

Blanda runt potatis, polkabetor och smålök i en bunke. Jag kryddade med salt, EVOO och Naga Morich chili. Skaka. In i ugnen på 250 grader.
Finhacka Salvia. Stjälkarna är ju dumma att slänga så jag slängde in de i ugnen med potatis, blev gott:)
Efter ca 10 min lägger jag in svampen i ugnen. LÅt gå ca 20-30 min. Tills potatis och betor är klara.
Masserar in pressad vitlök, finhackad Salvia, salt och EVOO på köttet. 
Stek på medelvärme ca 5 min på varje sida. Innertemperaturen ska vara 60 grader.
Låt vila några minuter innan servering.
När potatis, svamp, betor och lök var klara toppade jag med lite persilja och citroncest. 
Cime di Rape kokade jag och serverade med lite färsk citron samt EVOO. 
 
Nu är vi mätta och belåtna. Ikväll blir det verkligen lugnt. Jenny börjar jobba kl 06.00 imorgon och jag är ledig för att kunna ta hand om Nero. 
 
Just det. Jag har två saker jag vill säga. 
1. Jag visste inte att Lake var rödlistad, hade såklart inte köpt fisken då. Nu vet jag. 
2. Jag har inte börjat med Crossfit. Gymmet som jag går till med Jenny (min PT inte Jenny Jenny) heter Crossfit Atum men man kan träna annat än Crossfit där. Jag har inget emot Crossfit och kanske kommer köra det lite men jag har inte börjat på Crossfit. 
 
Hoppas ni alla har en riktigt fin fredagkväll, 
 
Ciao ciao