Amatrice på Ambassaden

 

I veckan var vi på en väldigt trevlig och positiv tillställning på Ambassaden. De hade en kväll i ära för Amatrice. Amatrice är ju den lilla byn i Italien som förra årets drabbades av en stor jordbävning. 3-400 personer dog. 

Nu ett år senare börjar staden komma igång igen men behöver den hjälp de kan få. Italienska ambassaden i Stockholm anordnade en Amatrice kväll för att vi ska få upp ögon för Amatrice men framför allt så hade de bjudit hit producenter av olja, pecorino, chark, pizza, vin osv. Målbilden är att de olika producenterna ska hitta någon att jobba med i Sverige. Försöka få fler jobb till Amatrice, mer mer människor.. Grymt bra ide tycker jag. Vissa produkter var superintressanta vissa inte. Efter provningen av produkterna bjöds det på middag och vin. Självklart avslutades kvällen med sång och dans. Även massa klev upp på scen och raspade av ett par toner.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Allt som allt grymt fin kväll. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - amatrice - ambassaden - blogg - claudiohjort - fod - food - foodie - foodio - italiana food selections - matblogg